Campania door- to door de informare şi vaccinare ROR

Date:

Ministerul Sănătăţii, în parteneriat cu Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi UNICEF, a organizat o campanie de informare şi vaccinare în judeţul Mehedinţi. La acţiunea de astăzi au fost prezenţi şi reprezentanţii Direcţiilor de Sănătate Publică şi celelalte judeţe ale ţării. Acest gen de acţiuni trebuie realizate la nivelul întregii ţări. Fiecare copil care intră în contact cu rujeola o poate transmite celor care nu sunt protejaţi, inclusiv copii prea mici pentru a fi vaccinaţi sau copii care nu pot fi vaccinaţi din cauza unor condiţii medicale pre-existete. Alegând vaccinarea, părinţii protejează nu doar sănătatea copiilor lor, ci contribuie si la protejarea altor copii care nu pot fi vaccinaţi. A fost organizat un centru de informare pentru părinţi privind beneficiile vaccinării şi un centru de vaccinare, unde medicii de familie din împreună cu medici voluntari au consultat şi vaccinat copiii. În cadrul sesiunilor de informare, o echipă de specialişti formată din medic de familie, medic epidemi-olog şi psiholog a prezentat părinţilor informaţii cu privire la beneficiile vaccinării şi riscurile nevaccinării şi a răspuns întrebărilor adresate de părinţi. În urma acestor acţiuni, au fost vaccinaţi peste 90 de copii. Astăzi peste 60 de părinţi participă la sesiunile de informare pentru a lua cea mai bună decizie pentru copiii lor.
Specialiştii din Direcţiile de Sănătate Publică au primit o serie de materiale pe care le pot folosi ca suport în campaniile pe care le vor desfăşura în următoarea perioadă: afişe de promovare a vaccinării, un material video despre importanţa vaccinării şi o prezentare suport pentru echipele de specialişti care vor informa populaţia despre beneficiile vaccinării.
Participant la campanie, Dr. Miljana Grbic, Biroului OMS România, a declarat: „Rujeola este extrem de contagioasă iar virusul continuă să se răspândească în România. Ca să oprim răspândirea rujeolei şi să prevenim alte epidemii, cel puţin 95% dintre copii care pot fi vaccinaţi trebuie aduşi la medic. Riscul izbucnirii unei epidemii creşte cu fiecare persoană care ratează o vaccinare de rutină. Ca să prevenim îmbolnăvirile şi focarele în rândul copiilor, părinţii trebuie informaţi despre beneficiile vaccinării şi trebuie să urmeze sfatul medicului de familie privind vaccinarea copiilor cu toate vaccinurile de rutină, conform calendarului naţional de vaccinare”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

REMIZĂ ÎN ANONIMAT

Stadionul Steaua a găzduit, marți seară, ultimul meci al...

VĂTAVU, MULȚUMIT DE PUNCTUL SCOS ÎN GHENCEA

Steaua a remizat, pe stadionul Ghencea, scor 1-1, cu...

CHINDIA SMULGE UN PUNCT PE TERENUL STELEI

Steaua București - Chindia Târgoviște 1-1 (1-0) Stadion: Ghencea. Au marcat:...

Moreni: Se fac înscrieri pentru participarea la Cupa Moș Crăciun, la înot

Copiii din Municipiul Moreni, cu vârsta cuprinsă între 5...
error: Conținutul este protejat!!