Ploile torenţiale şi furtuna au făcut ravagii în comuna dâmboviţeană Râu Alb. O femeie a fost surprinsă de viitura pârâului Râul Alb şi putea plăti cu preţul suprem, viaţa, dacă pompierii nu interveneau la timp. In doar o jumătate de oră natura s-a dezlănţuit şi a făcut prăpăd. Localnicii ne-au spus că nu au mai văzut de zeci de ani o asemenea viitură pe pârâul Râul Alb. Debitul a crescut şi pârâul şi-a ieşit din matcă. Femeia care a fost la un pas de a fi înghiţită de ape se ducea la o grădină unde avea vitele, moment în care a fost surprinsă de viitură. Speriată, femeia a reuşit să se
urce într-un salcâm şi, până la sosirea pompierilor, acolo a stat. Pompierii au reuşit să o salveze pe femeie cu ajutorul unei frânghii, aducând-o pe mal. Femeia este în afara oricărui pericol, însă a trăit clipe de groază.
DJ 712 A Râu Alb -Runcu, adevărat râu
In urma ploii torenţiale, DJ 712 A, zona Iuda, din satul Râu Alb de Jos, a devenit un adevărat râu. Drumul a fost afectat puternic de apele pluviale care nu au putut fi preluate de către şanţurile adiacente drumului respectiv. In consecinţă, drumul judeţean mai sus menţionat este foarte degradat şi chiar impracticabil pe unele porţiuni astfel, încât traficul rutier se desfăşoară greu, iar în anumite zone autoturismele nu pot traversa făgaşele create pe mijlocul drumului.
Acoperişul şcolii din Râu Alb, smuls de vânt
Pe lângă ploaia torenţială, vântul puternic a făcut şi el pagube. Şcoala din centrul comunei Râu Alb a fost grav afectată. Mai bine de jumătate din acoperişul unităţii şcolare a fost smuls de vânt, iar în clase apa a ajuns până la 30 de centimetri. Femeia de serviciu a scos apa cu găleata din clase. Dacă autorităţile nu iau măsuri în cel mai scurt timp, tavanul claselor riscă să se prăbuşească din cauza infiltraţiilor. Această şcoală a fost renovată cu un an în urmă.
Gospodării şi culturi inundate
Hectare întregi de culturi au fost acoperite de ape, zeci de gospodării au fost inundate. In doar o jumătate de oră natura s-a dezlănţuit şi a făcut prăpăd. Localnicii ne-au spus că nu au mai văzut de zeci de ani o asemenea urgie a naturii. Munca lor s-a dus pe apa Sâmbetei.
Grindină cât oul de porumbel la Bărbuleţu.Pomii fructiferi, distruşi în totalitate
Agricultorii şi pomicul-torii din comuna dâmboviţeană Bărbuleţu, într-o fracţiune de secundă, şi-au văzut culturile distruse. O ploaie torenţială însoţită de grindină cât oul de porumbel a făcut prăpăd. Sute de hectare cu livezi de meri au fost distruse în totalitate. De asemenea, culturile de porumb, ceapa şi fasolea au fost distruse în totalitate. Grindina a distrus şi tencuiala de pe case, iar unele maşini au fost avariate. Pagubele sunt imense. Oamenii ne-au spus cu lacrimi în ochi că aşa ceva nu au mai văzut, iar acum se uită neputincioşi la prăpădul făcut de furia naturii. Pomicultorii ne-au declarat că pomii fructiferi sunt afectaţi atât de rău, încât se mai aşteaptă la o producţie cât de cât bună abia peste doi ani. Grindina a distrus rodul pomilor. În comuna Bărbuleţu, peste 5 kilometri de drumuri comunale pietrute au fost grav afectate. Edilul localităţii, Marian Alexe, a făcut un apel disperat către autorităţile judeţene, solicitând sprijin atât pentru refacerea drumurilor, cât şi pentru pomicultorii şi agricultorii afectaţi de furia naturii.