Deşi istoria CHINDIEI este scurtă, parcursul pe care 1- a avut a fost plin de evenimente.
A început cu un „proiect”, iar acum acesta a fost abandonat tocmai de cel ce îl iniţiase. Cei optimişti îşi puseseră mari speranţe că „proiectul” va fi o reuşită, dar cum toată guvernarea trecută a „eşuat”, şi proiectul CHINDIA a avut aceeaşi soartă.
Văzând eşecul, iniţiatorul a dat „bir cu fugiţii”, dar n-a plecat cu mâna goală, a luat şi „copiii” aduşi la grădiniţă, deoarece au mai crescut în
2- 3 ani…
A considerat că, dacă la un club nu a reuşit să facă performanţă, la şefia forului naţional se va descurca mai bine, având pe cap vreo 150 de „afiliaţi”. Cei din fenomen ştiu că primul proiect, cel care-i poartă numele, a dat faliment, a fost dezafiliat de peste tot, iar acum a intrat în insolvenţă.
Nu ştim din ce cauză, dar se pare că nu şi-a ales cei mai competenţi colaboratori care l-au dus în faliment.
Apoi a avut şi alte „probleme” încă nerezolvate. Un litigiu cu gălăţenii tot pentru jucători, pentru bani. Să nu uităm că are dosar şi la Parchetul din TÂRGOVIŞTE, în cazul RADU ZEGHERU, pentru fals şi uz de fals în acte publice.
Vroia ca F.C.M. TÂRGOVIŞTE să plătească grila de formare de 210 milioane, deşi ZEGHERU fusese împrumutat… (Domnul ZOTIC l-a „iertat”).
Evident, nu sunt doar singurele exemple în care clubul său a fost implicat. Apoi are o condamnare de 3 ani cu suspendare. Gata, gata să facă puşcărie pentru nerespectarea legilor fotbalului.
Cum spuneam, ultima
„ispravă” a fost la CHINDIA TÂRGOVIŞTE, pe care a retrogradat-o şi apoi a abandonat-o cu multe datorii. Un alt conducător din Liga I i-a atras atenţia în presa centrală cu privire la ce „performanţe” are la activ, şi acum doreşte şefia fotbalului. Păi să ne înţelegem, ce-l recomandă pentru această funcţie. Faptul că a fost un mare jucător mai ales în străinătate, tot respectul, dar a jucat pentru bani, banii lui şi nu ai fotbalului românesc, cel care îl învăţase ABC-ul fotbalului…
Personal, cred că s-a grăbit să-şi anunţe candidatura, venind apoi cu propuneri, cu colaboratori, de parcă câştigase deja alegerile.
Eu zic să aştepte, să vadă ce contacandidaţi o să aibă. Va efectua turnee în străinătate, să se şcolarizeze, de parcă ăia ar vota, şi nu delegaţii tuturor echipelor afiliate.
Când o veni la TÂRGOVIŞTE, pentru „propagandă”, ce o să spună celor prezenţi, care îi sunt realizările?
Revenid la CHINDIA,
trebuie să facem ceva mai întâi să strângem rândurile, să facem ce trebuie pentru a nu se desfiinţa, deoarece s-a investit, s-au cheltuit prea mulţi bani publici.
Acum trebuie gândit totul de la început, aşa cum ar fi fost normal când a luat fiinţă „proiectul”. Până la urmă proiectul a fost bun, dar numai pentru el, că a avut unde să-şi şcolarizeze jucătorii, pe care i-a împrăştiat prin toată ţara. Eu ştiu, când eşti „şcolarizat”, dacă nu respecţi înţelegerea, trebuie să-ţi plăteşti „şcoala”. Cum spuneam, acum totul este istorie.
Pentru că la conducerea judeţului sunt acum alţi dâmboviţeni, bine intenţionaţi, sunt convins că împreună se vor găsi soluţii, variante ca echipa CHINDIA să-şi continue activitatea. Asta, pentru miile de spectatori prezenţi la meciuri.
în ce categorie valorică va evolua, asta are mai puţină importanţă, totul este să fie prezentă în fotbalul naţional.
Dacă această problemă organizatorică se va rezolva, nu acelaşi lucru îl putem spune şi despre echipă. Aici trebuie găsite soluţii rapide şi viabile. Seria SUD în care va evolua CHINDIA (în Liga a 3-a) este la fel de puternică ca şi cea din Liga a 2-a.
Va trebui să avem o echipă competitivă în care rezultatele să fie primordiale.
în ceea ce priveşte cei câţiva jucători dâmboviţeni rămaşi, va trebui discutat cu fiecare în parte, cu „CONVENŢIILE CIVILE” în faţă. Practic, în „proiect” erau 4 membri, acum unul a plecat, rămâne ca cei în măsură să-l găsească pe al 4-lea din nou (sau mai mulţi). Odată pusă la punct noua conducere a CHINDIEI, urmează faza a 2-a, echipa, noul sistem competiţional pe care îl va aborda în campionat, şi, bineînţeles, corpul de tehnicieni, cărora le va reveni o sarcină ingrată – să salveze echipa de la retrogradare (în primul an).
Sunt pentru menţinerea şi mărirea numărului de copii şi juniori. Numai aşa vom putea, în an electoral, să sperăm la promovare, crescând propriii jucători.
Despre baza sportivă, în alt material, mai ales că, după ştiinţa mea, pentru ediţia 2013-2014, nu este omologată. Dacă nu s-o putea, mai avem un teren de rezervă, gata omologat pentru Liga a 3-a şi a 2-a, la ŞOTÂNGA.
CHINDIA TÂRGOVIŞTE, LA UN NOU ÎNCEPUT
Date: