Decizia Guvernului Ponta privind reducerea TVA la pâine, la 9%, a fost apreciată de directorul executiv al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Dâmboviţa ca fiind corectă şi benefică.
„Prin reducerea TVA la pâine cu 15% vor fi efecte pozitive cuantificate în primul rând în scăderea evaziuinii. Cu TVA de 9% pe lanţul de producţie de pâine, agenţii econimici corecţi vor avea posibilitatea să se recapitalizeze. Preţul la pâine nu o să scadă în primele două trei luni de la introducerea acestei măsuri, pentru că, în prezent, mediul de afaceri nu este sănătos. După ce agenţii economici se vor reconfigura în piaţă este de aşteptat şi o scădere a preţului pâinii, într-un mediu concurenţial sănătos.
Măsura de reducere a TVA în panificaţie este valabilă de la 1 septembrie.
În opinia directorului DGFP Dâmboviţa, Emilian Rusu, „Reducerea TVA la pâine este o măsură benefică”
Date: