Ieri, la sediul Bibliotecii Judeţene „Ion Heliade Rădules-cu” Dâmboviţa s-a desfăşurat o conferinţă de presă, unde au fost prezentate activităţile instituţiei, din perioada imediat următoare, respectiv Salonul editorial „Ion Heliade Rădules-cu”, ediţia a XII-a, programul Lansărilor de carte prilejuite de manifestarea „Mihai Viteazul -420 de ani de la urcarea pe tron” şi Amicala Bibliofililor -Simpozionul „Contribuţii la conceptul de istorie a cărţii şi bibliotecilor.”
„în ceea ce priveşte Salonul editorial „Ion Heliade Rădulescu”, suntem la a XII-a ediţie, a declarat Agnes Erich, director al Bibliotecii Judeţene. Noutatea constă în faptul că nu-l vom mai organiza în interiorul bibliotecii. Va fi o manifestare organizată cu prilejul Zilelor Târgoviştei şi salonul va fi găzduit în scuarul Primăriei Municipiului Târgovişte, cel mai probabil în preajma statuii lui Constantin Brâncoveanu. Avem 18 edituri care au confirmat participarea la Salon – patru sunt din Târgovişte, restul, din ţară. Ca şi noutate, şi-au anunţat participarea şi Editura Niculescu – pentru prima dată, Editura Secullum, Editura Etnologică, restul editurilor fiind participante la Salon şi la ediţiile trecute. Pe perioada desfăşurării Salonului editorial, adică 6-8 septembrie 2013, între orele 10:30-18:00 sau 19:00 – vrem să ducem programul salonului cât mai spre orele serii, la cererea participanţilor, vom avea parte şi de manifestări culturale importante – lansări de carte (Integrala Manuscriselor Cantemir – o lucrare importantă achiziţionată de curând de biblioteca noastră, şi încă trei lansări ce vor fi făcute de Arhiepiscopia Târgovişte), acestea fiind doar în prima zi a salonului. Al doilea eveniment ce se va desfăşura în luna septembrie se referă la aniversarea celor 420 de ani de la urcarea pe tron a lui Mihai Viteazul. Manifestarea este organizată sub egida Consiliului Judeţean Dâmboviţa şi la propunerea Primăriei Aninoasa. În cadrul acestui eveniment, biblioteca se va ocupa doar de lansările de carte şi vor fi patru titluri ce se vor lansa pe 20 septembrie, între orele 15:00-16:00, respectiv „Simboluri ale devenirii româneşti – Liceul Militar de la Mânăstirea Dealu-Nicolae Filipescu”, Dicţionar al Evului Mediu Românesc, Monografia comunei Aninoasa şi „Basarabii de Târgovişte”.
Ultimul mare eveniment al lunii septembrie va fi pe data de 27, când vom organiza un simpozion naţional, în colaborare cu Amicala Bibliofililor şi Bibliotecarilor din România, simpozion cu titlul „Contribuţii la conceptul de istorie a cărţii şi bibliotecilor”. Este a doua ediţie când se organizează un astfel de simpozion, prima ediţie fiind organizată anul trecut, la Biblioteca Naţională a României, cu ocazia deschiderii Bibliotecii Naţionale. Cu ocazia acestui simpozion, se va edita şi un volum de lucrări ştiinţifice pe tema dezbătută”, a mai precizat Agnes Erich.
Luna septembrie vine la Biblioteca Judeţeană cu activităţi de nerefuzat pentru târgovişteni
Date: