„Enciclopedia Juridică Română” este unproiect ce se bucură de susţinerea şi de girul Academiei Române, prin parteneriatul realizat între Universitatea Titu Maiorescu şi Institutul de Cercetări Juridice „Acad. Andrei Rădulescu” al Academiei.
Conf.univ dr.Claudia Gilia și conf.univ dr.Denisa Barbu, profesori la Facultatea de Drept și Științe Administrative, Universitatea Valahia din Târgoviște, sunt coautori ai Enciclopediei Juridice Române, și sunt parte ai unui cadru ştiinţific de elită format din peste 100 de persoane, din care fac parte numele cele mai importante ale ştiinţelor juridice, ale cercetării ştiinţifice şi ale învăţământului superior din România.
Enciclopedia este editată de editura Universul Juridic.
Lucrarea este începută în anul 2015 și are până în acest moment trei volume consistente, ce însumează peste 1300 de pagini.
Conf.univ dr.Denisa Barbu face parte din proiect încă de la debut, din anul 2015, conf.univ.dr.Claudia Gilia deși a primit invitația de a face parte din proiect încă de la început, domnia sa a acceptat provocarea puțin mai târziu, lucrând foarte mult la volumul IV al lucrării cu titlul „Enciclopedia Juridică Română”, care va ieși în curând de la tipar.
Conf.univ.dr.Denisa Barbu este doctor în drept, Magna cum Laude, la Institutul de Cercetări Juridice ,,Acad. Andrei Rădulescu ” al Academiei Române, cadru didactic la Universitatea ,,Valahia” din Târgoviște, Facultatea de Drept și Științe Administrative, avocat în Baroul Dâmbovița, membru al Asociației Române de Științe Penale, membru al Societății Române de Drept European şi a publicat peste 50 de articole în domeniul dreptului penal internațional, litigiilor internaționale, procesului penal.
Conf.univ.dr. Claudia Gilia – prefectul județului Dâmbovița, este unul dintre cei mai respectați specialiști în Drept Constituțional, cadru didactic la Universitatea ,,Valahia” din Târgoviște, Facultatea de Drept și Științe Administrative, are sute de lucrări publicate,Premiul „Anibal Teodorescu”, acordat de Uniunea Juriştilor din România şi Societatea „Titu Maiorescu” pentru lucrarea cu titlul: Sisteme politico-administrative europene, Ioan Alexandru, Claudia Gilia, Ivan Vasile Ivanoff, Ed. Bibliotheca, Târgovişte, 2007.
Este Membru corespondent al Academiei de Ştiinţe Juridice din România , Membru al Institutului de Ştiinţe Administrative „Paul Negulescu” Sibiu , Membru al Uniunii Juriştilor din România (2008-prezent);Membru al Centrului de Excelenţă Academică, Bucureşti (2010-prezent);Membru al Societăţii Române de Drept European (2010-prezent);Membru al Asociaţiei pentru Studii Baltice şi Nordice din România; Membru al Societăţii de Ştiinţe Juridice şi Administrative (2013-prezent), Membru al Institutului « Centre d’Etudes du Developoement International et des Mouvements Economiques et Sociaux – CEDIMES » (2007-prezent);Membru al asociaţiei absolvenţilor D.E.S.S. la Universite Paris XII – Val de Marne (ASODESS 2012);
În perioada mandatului de parlamentar, conf.univ.dr. Claudia Gilia a fost membru în Consiliu Ştiinţific din cadrul Comisiei Comune a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru elaborarea propunerii legislative de revizuire a Constituţiei.
Zilele trecute a avut loc un eveniment editorial de înaltă ținută și anume, lansarea volumului II al lucrării cu titlul „Enciclopedia Juridică Română”.
Conf.univ.dr. Claudia Gilia – prefectul județului Dâmbovița a scris pe pagina de facebook:
:” Activitatea de cercetare este o componentă definitorie pentru orice cadru didactic.
Participarea mea ca cercetător în domeniul dreptului constituțional la acest proiect editorial, unic în România, mă onorează.”
Poiectul ştiinţific naţional „Enciclopedia Juridică Română” va avea cel putin opt volume.