Alimentele bogate în proteine pentru a dezvolta masa musculară

Date:

Atunci când practici fitness-ul, mergi la sală și vrei să ai un stil de viață sănătos, unele alimente sunt de privilegiat: este vorba aici mai ales despre cele care sunt bogate în proteine. Un aport suficient de protide este necesar pentru a dezvolta și întreține mușchii. Dacă ești și tu un adept al exercițiilor pentru mușchi și te întrebi care sunt alimentele bogate în proteine, pe care le poți introduce în alimentație, citește acest articol.

Să ridici greutăți sau să faci exerciții nu este de ajuns pentru a lua masă musculară. Pentru asta, este fundamental să adopți o nutriție sănătoasă, echilibrată și perfect adaptată, atât practicii, cât și nevoilor corpului și de ce nu, să înlocuiești țigara clasică cu țigări electronice.

Carnea mai slabă. Proteinele, fie că este vorba despre proteine de origine animală, fie că este vorba despre proteine de origine vegetală, proteinele au o mare importantă atunci când vine vorba despre procesul de construcție al masei musculare. O mare cantitate de compuși proteici abosorbiți de către corp se acumulează în mușchi. Aceste substanțe sunt considerate drept o veritabilă sursă de energie pentru corp.

Una din cele mai apreciate pentru nivelul său de proteine este carnea. Dar, pentru a te bucura de o masă cât mai sănătoasă, ai nevoie de carne mai slabă. Vei dezvolta astfel mușchi mai voluminoși, mai rezistenți și mai tonici.

Fructele de mare. Fructele de mare, dar și peștii mai grași sunt o bună sursă de proteine sau de lipide. Profesioniștii din domeniul nutriției recomandă sportivilor să consume fructe de mare sau pești grași de mai multe ori pe săptămână. Consumul de pește gras este cel care te poate ajuta să te menții sănătos grație compușilor săi nutriționali.

Fructele de mare sunt bogate în omega 3, care sunt indispensabili pentru a menține sănătatea articulară și cardiovasculară.

Ouăle întregi. Pentru a lua în masă musculară, toate sursele proteice sunt bune. Atât vegetale, cât și animale.

La fel și carnea, oul este un aliment foarte interesant pentru a aduce proteine corpului și mușchilor. Acest aliment dispune de o compoziție nutrițională excepțională. Oul este foarte popular printre cei care vor să își dezvolte masa musculară datorită nivelului său ridicat de proteine și nivelului său ridicat de grăsimi sănătoase. Lipidele pe care le conțin ajută la menținerea unei bune sănătăți cardiovasculare. Este vorba despre un aliment excelent pentru a lucra masa musculară.

Ovăzul. Ovăzul este foarte apreciat și de către cei care practică fitness. Mai ales de către cei care vor să construiască cea mai puternică masă musculară. Este vorba despre o sursă de proteine și de glucide de calitate. Ovăzul este extrem de benefic pentru organism mai ales datorită aportului său energetic.

Alimentele de privilegiat sunt cele care vin cu multe proteine de foarte bună calitate, dar nu numai. Trebuie să ai grijă să te bucuri de un anumit aport de glucide și de unul mai mic de lipide.

Cel mai bine ar fi să consumi și leguminoase care sunt surse bune de fibre și de proteine.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Cum sa anunti pierderea legitimatie student

Atunci când ne confruntăm cu pierderea legitimației de student,...

Rolul jurnalismului comunitar: recrutarea reporterilor locali

Jurnalismul comunitar joacă un rol vital în informarea și...

Polițiștii dâmbovițeni  sunt pe urmele cămătarilor 

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Târgoviște au fost sesizați...

Accident rutier pe DN71, o persoană a ajuns la spital 

Poliția Orașului Răcari a fost sesizată în această după-amiază...
error: Conținutul este protejat!!