Astăzi, 7 aprilie  Ziua Mondială a Sănătății 

Date:

Ziua Mondială a Sănătății se sărbătoreşte în fiecare an pe 7 aprilie, pentru a marca întemeierea Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) în anul 1948, atunci când toate țările lumii s-au unit pentru a promova sănătatea, a menține lumea în siguranță și a-i ajuta pe cei din zonele defavorizate să aibă acces la serviciile medicale esențiale. 

Anul acesta, sub sloganul “Sănătate pentru toţi”, OMS are ca scop asigurarea accesului tuturor oamenilor la servicii medicale de înaltă calitate pe care să le ofere profesioniştii în domeniu iar factorii politici să opteze pentru investiţiile în extinderea serviciilor de sănătate.

Bolile cardiovasculare continuă să fie liderul incontestabil al mortalității, numărul de decedați COVID sau în războiul din vecinătate fiind considerabil mai mic.

De aceea, vom trasa câteva idei de profilaxie cardiovasculară.

Hipertensiunea arterială afectează în masă populația țărilor dezvoltate economic. Reducerea consumului de sare este primul punct din corectarea stilului de viață.

Diabetul zaharat este boala metabolică în care se înregistrează cea mai mare creștere a prevalenței. Reducerea consumului de zahăr este primul punct din corectarea stilului de viață.

Dislipidemia, mai precis creșterea colesterolului “rău” sanguin, este, asemenea hipertensiunii și diabetului, un factor major de risc pentru infarctul miocardic acut. Reducerea consumului de grăsimi alimentare este primul punct din corectarea stilului de viață.

Fumatul este viciul pentru care societățile academice de cardiologie au toleranță zero.

Obezitatea este, ca să-l parafrazăm pe Hipocrate, dezechilibrul dintre alimentație și activitatea fizică.

De Ziua Mondială a Sănătății un călduros „La mulți ani!” tuturor cadrelor medicale și multă sănătate tuturor pacienților !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Pomii fructiferi înfloresc în plină toamnă

La Răscăeți, județul Dâmbovița – 22 octombrie 2024, o...

Atenție la  mesajele frauduloase 

Pe măsură ce perioada de cumpărături se intensifică, infractorii...

Incendiu produs la o casă în localitatea Brezoaia

Garda de Intervenție Răcari  a intervenit cu două autospeciale...
error: Conținutul este protejat!!