SORANA CÎRSTEA, START LANSAT ȘI LA MADRID

Date:

Începând de marți, 25 aprilie, jucătoarele din România și-au început parcursul în cadrul turneului WTA Madrid. Sorana Cîrstea, 44 WTA, a evoluat pe Terenul Central Manolo Santana în a doua partidă, întâlnind-o după multă vreme pe ambițioasa Lauren Davis, a 56-a jucătoare a lumii. Românca nu mai jucase de la superbul traseu de la Miami din luna martie, încheiat în semifinale, dar s-a pregătit intens pe zgură în ultimele săptămâni.

Trecuseră ceva mai mult de 10 ani de la precedenta înfruntare, câștigată de americancă la Hobart 2013, 6-1, 6-3, probabil puține lucruri de reținut de atunci. Pe altă suprafață, un deceniu mai târziu, românca aflată într-o perioadă foarte bună a jocului ei avea prima opțiune. Și a valorificat-o clar în primul set, acolo unde un break făcut spre final a fost hotărâtor pentru 6-3, titrează gsp.ro.

Părea că la fel va curge și partea a doua a meciului, când Sorana a avut de două ori break în față, 1-0 și 3-2, dar Davis și-a arătat reziliența și s-a impus până la urmă cu 6-3. Urmărită din tribune de Ion Țiriac Jr, alături de antrenorul Thomas Johansson, românca a decolat în decisiv, prinzând înălțime după fiecare game până la 5-0.

A câștigat cu 6-1 și o va întâlni în turul secund pe a doua favorită, Aryna Sabalenka.

Cea pe care a învins-o, 6-4, 6-4, în sferturile de finală de la Miami în singura lor ciocnire în circuit. Cîrstea a atins de două ori sferturile de finală la Madrid, în 2016 și 2017, însă în ultimii ani și-a încheiat repede evoluția.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Pomii fructiferi înfloresc în plină toamnă

La Răscăeți, județul Dâmbovița – 22 octombrie 2024, o...

Atenție la  mesajele frauduloase 

Pe măsură ce perioada de cumpărături se intensifică, infractorii...

Incendiu produs la o casă în localitatea Brezoaia

Garda de Intervenție Răcari  a intervenit cu două autospeciale...
error: Conținutul este protejat!!