Cum sa-ti amenajezi eficient bucataria

Date:

Bucataria este de departe una dintre cele mai importante incaperi din locuinta noastra, aici petrecandu-ne o buna parte din timp.

Pasionatii de gatit petrec aici mai bine de jumatate din timpul liber, dar totodata bucataria este incaperea in care ne primim musafirii, unde servim cafeaua dimineata pentru a ne relaxa si tot aici ne bucuram de povesti cu cei dragi pana la ore tarzii in weekend.

De aceea este important ca bucataria sa fie amenajata eficient! Daca spatiul este unul restrans, atunci este si mai important sa tii cont de fiecare detaliu in parte, pentru a putea face o alegere cat mai buna.

Te intrebi cum sa iti amenajezi eficient bucataria? iti spunem noi in randurile imediat urmatoare!

Foloseste o schita

Adesea, bucatariile nu sunt foarte generoase din punct de vedere al spatiului disponibil, iar asta face ca amenajarea sa fie si mai dificil de realizat. Acesta este motivul pentru care nu ar trebui sa te grabesti sa cumperi mobilier, fara a realiza o schita mai intai.

Exista o multime de instrumente pe care le poti folosi in acest sens. Cu ajutorul unei schite, vei sti care este spatiul pe care il ai la dispozitie pentru amenajarea bucatariei si vei putea, totodata, sa il exploatezi la maximum.

Masoara-ti bucataria iar dupa ce ai aflat dimensiunile sale, fa un plan pe o hartie sau, de ce nu, folosind o aplicatie de specialitate. Abia mai apoi poti face o comanda de mobila bucatarie de la Kera, nu inainte de a stabili care este spatiul necesar pentru electrocasnice si chiuveta.

Gasesti detalii despre dimensiunile electrocasnicelor pe lista de specificatii ale acestora. Poti lua in calcul o marja de eroare de cativa centimetri, intocmai pentru a nu intampina probleme atunci cand vei amenaja bucataria.

Alege mobilier practic si multifunctional

Foto: kera.ro

Traim intr-o era mult prea moderna pentru a alege mobilier de bucatarie clasic si banal. Exista atat de multe solutii de eficientizare a spatiului, incat ar fi pacat sa nu le folosesti.

Atunci cand cumperi mobilier pentru bucataria ta, este important sa alegi mobilierul potrivit pentru aceasta. Mai precis, gandeste-te la numarul de persoane care vor folosi bucataria si incearca sa eficientizezi cat mai mult spatiul disponibil.

Nu ai loc pentru o masa mare? Ai putea folosi o masa extensibila.

Dulapurile inalte te pot ajuta sa obtii mai mult spatiu de depozitare in timp ce taburetii cu spatiu de depozitare vor fi de mare ajutor pentru a castiga spatiu suplimentar pentru depozitarea a diferite lucruri.

Designul conteaza

Nimeni nu isi doreste o bucatarie urata, oricat de putin ar folosi aceasta incapere. Prin urmare, designul mobilierului de bucatarie pe care alegi sa il cumperi reprezinta un detaliu pe care nu ai voie sa il ignori.

Din acest punct de vedere, avem o recomandare simpla pentru tine: foloseste culori deschise.

Acestea nu numai ca te vor ajuta sa obtii o bucatarie mai luminoasa si mai incapatoare, dar totodata mobilierul va fi mai usor de intretinut.

Nu este o idee rea sa folosesti si culori vii, insa exista diferite decoratiuni prin intermediul carora poti face asta.

Cu toate acestea, este important sa folosesti nuantele care iti plac cel mai mult iar asta deoarece satisfactia proprie este mai importanta decat orice alta recomandare pe care am putea sa ti-o oferim.

Foloseste surse de iluminat puternice

Daca bucataria ta nu beneficiaza de prea multa lumina naturala, ia in calcul folosirea mai multor surse de iluminat.

In acest fel nu numai ca vei avea parte de mai mult confort in timp ce gatesti, avand o perspectiva mai clara asupra preparatelor tale, dar totodata vei obtine o atmosfera mult mai prietenoasa in bucataria ta.

Instaleaza o sursa de iluminat deasupra blatului de lucru, una deasupra plitei sau a aragazului dar si in apropierea mesei. in acest fel, suntem siguri ca vei beneficia de suficienta lumina pentru a te putea bucura de o bucatarie primitoare.

Alege electrocasnicele inteligent

Foto: kera.ro

inainte de toate, ai putea lua in calcul achizitionarea unor electrocasnice incorporabile, deoarece acestea te ajuta sa castigi spatiu si totodata pot fi folosite pentru a obtine un decor mai placut in bucatarie.

De asemenea, ar trebui sa ai in vedere si electrocasnicele de tip „slim” deoarece acestea au dimensiuni mai reduse decat electrocasnicele obisnuite, asa ca le vei gasi mai usor locul perfect in bucataria ta.

Nu cumpara prea multe electrocasnice, atat timp cat nu esti sigur ca ai nevoie reala de ele. Acestea nu vor face decat sa iti aglomereze spatiul, ceea ce nu te va bucura prea mult. Gandeste-te de doua ori inainte de a comanda un aparat anume si suntem siguri ca nu vei regreta.

Foloseste si tu aceste sfaturi iar daca le vei respecta cu strictete, suntem siguri ca vei reusi sa iti amenajezi bucataria intr-un mod atragator si eficient.  Satisfactia de care vei avea parte atunci cand vei privi catre rezultatul obtinut in urma amenajarii va fi imensa, asa ca vei reveni sa ne multumesti pentru toate aceste sfaturi oferite in randu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Pomii fructiferi înfloresc în plină toamnă

La Răscăeți, județul Dâmbovița – 22 octombrie 2024, o...

Atenție la  mesajele frauduloase 

Pe măsură ce perioada de cumpărături se intensifică, infractorii...

Incendiu produs la o casă în localitatea Brezoaia

Garda de Intervenție Răcari  a intervenit cu două autospeciale...
error: Conținutul este protejat!!