Cu 174 de voturi „pentru”, 98 de voturi „împotrivă” şi trei abţineri, Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri, în calitate de cameră decizională, proiectul de lege privind înfiinţarea Fondului Suveran de Dezvoltare şi Investiţii. Potrivit proiectului, au fost propuse 33 de companii de stat care pentru a face parte din Fondul Suveran de Investiţii. „FSDI are ca scop atât dezvoltarea şi finanţarea din fonduri proprii şi din fonduri atrase de proiecte de investiţii rentabile şi sustenabile, în diverse sectoare economice, prin participare directă ori prin intermediul altor fonduri de investiţii sau al unor societăţi de investiţii, singur sau împreună cu alţi investitori instituţionali sau privaţi, inclusiv prin participarea în parteneriate public-private, cât şi administrarea activelor financiare proprii, în vederea obţinerii de profit”, se arată în expunerea de motive a proiectului legislative: „Ne ţinem de cuvânt!Am demonstrat acest lucru din primele zile de după alegerile parlamentare din 2016. Proiectele pe care ni le-am asumat în campanie electorală, programul de guvernare elaborat de specialiştii noştri, într-o totală comunicare şi colaborare cu mediul de afaceri, cu toate structurile sociale şi economice din ţară, au prins contur, s-au materializat, iar acest proces continuă.
Astăzi, 6 iunie, a ajuns la votul final în Camera Deputaţilor proiectul privind înfiinţarea Fondului Suveran de Dezvoltare şi Investiţii.
Fondul Suveran de Dezvoltare şi Investiţii va fi un super motor economic, alcătuit, în principal, din societăţile statului profitabile. Valoarea acestuia va depăşi 10 miliarde de euro.
Vrem să construim şi să reconstruim! Vrem să repunem pe picioare sectoare industriale importante, dar şi agricultura. Vrem să le susţinem economic.Vrem să atragem capital de pe piaţa financiară internă şi internaţională.
Fondul Suveran de Dezvoltare şi Investiţii va asigura şi dezvoltarea infrastructurii rutiere din România într-un mod rapid, prin parteneriate publice-private încheiate cu bănci de renume, care şi-au exprimat deja intenţia de colaborare.Vrem să refacem, de asemenea, şi infrastructura feroviară!
Dezvoltând economia pe baze solide, sigure, evident, vor apărea şi mii de locuri de muncă bine plătite, în toate domeniile de activitate.
Sunt mândru că am făcut parte din grupul de parlamentari care au iniţiat acest megaproiect menit să aducă dezvoltarea economică şi prosperitatea României! Crearea Fondul Suveran de Dezvoltare şi Investiţii este o dovadă clară, vie, că PSD luptă pentru cetăţenii României, pentru România!”, a declarat deputatul Corneliu Stefan.
A fost adoptat proiectul de lege privind înfiinţarea Fondului Suveran de Dezvoltare şi Investiţii
Date: