Accident mortal pe DN 7

Date:

Viteza și neatenția pot pune în pericol viața participanților la trafic.

Un accident a avut loc pe DN7, în dreptul localităţii Bâldana din Dâmboviţa.  O femeie a murit pe loc, iar bărbatul şi nepoţica sunt în stare gravă, la spital.La fața locului a intervenit și un elicopter SMURD. Maşina în care se aflau cele trei persoane – un bărbat de 45 de ani, o femeie de 40 de ani şi nepoţica lor de 4 ani – a fost zdrobită de un TIR care a intrat pe constrasens. Şoferul TIR-ului spune că nu a avut viteză mare şi că din cauza gropilor a intrat pe contrasens, unde a lovit frontal maşina mica.

Poliţia Rutieră le reaminteşte conducătorilor auto ca în condiţiile unui carosabil umed să adopte o manieră calmă de pilotare, evitând bruscarea comenzilor vehiculului. De asemenea, este absolut necesar să ruleze cu viteză redusă, adaptată permanent condiţiilor de drum şi să efectueze fiecare manevră numai după o temeinică asigurare.

În situaţia în care vizibilitatea în oglinzile autovehiculului este redusă din cauza stropilor de ploaie sau fulgilor de zăpadă, folosirea luminilor de către ceilalţi şoferi reduce riscul producerii unor accidente cauzate de neasigurarea la schimbarea direcţiei de mers. De aceea, poliţiştii rutieri recomandă ca luminile de întâlnire ale autovehiculelor să fie aprinse ziua pe toate categoriile de drumuri, nu doar pe cele pe care există obligativitatea instituită prin lege. Atenţie deosebită  necesită şi sistemul de ventilaţie-dezaburire a parbrizului şi lunetei maşinii, care trebuie să funcţioneze impecabil.

Un alt fenomen cu care şoferii se pot confrunta în aceste zile este ceaţa. Amintim faptul că toţi conducătorii auto sunt obligaţi prin lege ca în asemenea condiţii să utilizeze luminile de întâlnire şi de ceaţă (dacă prin construcţie autovehiculul este prevăzut şi cu proiectoare de ceaţă).

Reamintim obligaţia conducătorilor de vehicule să circule cu o viteză care să nu depăşească 30 de km/h în localităţi sau 50 de km/h în afara localităţilor, când ceaţa reduce vizibilitatea sub 100 de metri. Această viteză permite oprirea în condiţii de siguranţă, atunci când apare o situaţie de pericol. De asemenea, pentru un plus de siguranţă, se impune şi mărirea distanţei în mers între vehicule.

Neadaptarea vitezei la conditiile de drum reprezinta una dintre principalele cauze generatoare de evenimente rutiere!

Adaptaţi permanent viteza de deplasare la particularităţile de drum si de trafic!

Nu vă angajaţi în efectuarea de depăşiri neregulamentare!

Folosiţi corect luminile, atât pe timp de zi, cât şi pe timp de noapte, ploaie abundentă sau ceaţă densă!

Respectaţi normele rutiere privind prioritatea de trecere, indiferent că este vorba despre pietoni sau alte vehicule!

Folosiţi centura de siguranţă – vă poate salva viaţa în caz de accident;

Nu conduceţi sub influenţa băuturilor alcoolice;

Nu conduceţi dacă vă simţiţi obosiţi! Planificaţi-vă în aşa fel călătoriile, încât să nu parcurgeţi într-o zi mai mult de 300 de kilometri.

Este chiar indicat să opriţi din când în când, pe parcursul traseului, pentru a vă destinde şi a vă reface forţele!

Acordaţi un plus de atenţie conducerii prin intersecţiile nedirijate, la depăşirea mijloacele de transport în comun sau a altor autovehicule, vitezei cu care rulaţi, pentru a putea în orice moment manevra şi opri în deplină siguranţă autoturismul, dacă situaţia o impu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Proiect de lege pentru protejarea românilor de țepele  rechinii imobiliari

Deputatul liberal de Dâmbovița, Aurelian Cotinescu,  a anunțat inițierea...

Brâncuși în lumea copiilor, o zi de creativitate la Biblioteca Județeană Dâmbovița

Biblioteca Județeană Dâmbovița – Filiala pentru Copii a oferit...

A MURIT MARY ROȘIANU, FOSTĂ ANTRENOARE LA LIVAS TÂRGOVIȘTE

Cu profunda tristețe, anunțăm trecerea în eternitate a Mariei...