Senatorul Adrian Ţuţuianu, vicepreşedinte Pro România, a criticat guvernul liberal pentru lipsa de transparenţă, proasta gestionare a crizei medicale şi lipsa măsurilor de natură să ajute mediul de afaceri, pentru ca economia naţională să se menţină pe linia de plutire. Acesta a acuzat faptul că , prin anumite prevederi (apreciate drept neconstituţionale) ale decretului privind declararea stării de urgenţă, Parlamentului i-a fost restrânsă activitatea de legiferare, în vreme ce, total netransparent, pe lângă latura executivă, guvernul a devenit şi legiuitor. A mai declarat Adrian Ţuţuianu că „se dau ordonanţe care încalcă legile în vigoare iar autorităţile locale au fost ştirbite în atribuţiile lor.” În consecinţă, consideră că este necesară reluarea activităţii parlamentare în procedură normală în cel mai scurt timp, o propunere fiind înaintată Biroului Executiv al Pro România. Senatorul cere ca Parlamentul să se manifeste drept putere a statului în perioada de criză şi ca parlamentarii să vină la muncă imediat după 1 Mai. „Am spus în Biroul Executiv Central şi colegii mei sunt de acord ca, imediat după data de 1 Mai, Parlamentul să revină la muncă în procedura clasică. Este nevoie de normalizarea activităţii Parla-mentului.În primul rând, eu cred că oamenii politici trebuie să-şi asume riscuri în perioade de criză. Ei trebuie să insufle populaţiei încredere, optimism şi sentimentul că problemele ţării nu au fost abandonate.În al doilea rând, Parlamentul trebuie să fie principalul actor într-o situaţie de criză majoră. Astăzi, puterea este transferată integra Executivului (Preşedinte – Guvern) şi structurilor de forţă, ceea
ce constituie un regres democratic semnifica-tiv.În al treilea rând, o activitate parlamentară normală permite, în special, Opoziţiei să se manifeste prin mecanisme constituţionale: iniţiative legislative, participarea la dezbateri, întrebări, interpelări, „ora Guvernului”, moţiuni simple şi, de ce nu, moţiuni de cenzură.”
Senatorul Ţuţuianu consideră că activitatea parlamentară se poate desfăşura cu respectarea tuturor recomandărilor (măşti de protecţie, mănuşi, dezinfecţia spaţiilor, montarea de aparate cu dezinfectant) iar Parlamentul are suficiente spaţii mari care să permită desfăşurarea de şedinţe de comisii şi plen în condiţii de menţinere a distanţării sociale.