Perioadă încărcată pentru inspectorii Direcţiei Sanitar Veterinare şi poliţiştii din judeţ. Depistarea incintelor ilegale destinate sacrificării animalelor, ustensile folosite pentru abatorizare, dar şi camere artizanale pentru frig. Acestea sunt principalele obiective pe care le urmăresc poliţiştii dâmboviţeni şi inspectorii DSVSA Dâmboviţa în perioada următoare, premergătoare sărbătorilor de iarnă. Se urmăreşte combaterea săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală, spălare de bani şi falsificare de alimente sau alte produse în domeniul aba-torizării animalelor şi comercializării cărnii. Acţiunile mai vizează depistarea eventualelor nereguli la animalele aduse pentru sacrificare, provenienţa lor, precum şi dacă cei care scot animalele la vânzare deţin documente pentru transport. Inspectorii sanitar-veterinari, împreună cu poliţiştii, au făcut un program strict de control, zilnic fiind vizate mai multe puncte de vânzare şi sacrificare a animalelor de la nivelul judeţului Dâm-boviţa: „Pentru evitarea unor situaţii ce pot pune în pericol sănătatea cetăţenilor ca urmare a consumului de produse din carne comercializate fără respectarea normelor sanitar-veterinare, poliţia dâmboviţeană adresează următoarele recomandări: nu cumpăraţi carne sau produse derivate de la persoane, locuri sau spaţii neautorizate din punct de vedere sanitar-veterinar. În situaţia în care cetăţenii vor cumpăra astfel de produse din spaţii improvizate sau din „sistemul stradal”, se expun riscului îmbolnăvirii; cumpăraţi doar produsele din carne ce au aplicate marca de sănătate a unităţii de sacrificare sau marca de identificare a unităţii de tranşare. Marca de sănătate/ identificare atestă că produsele au fost supuse controlului sanitar- veterinar şi pentru siguranţa alimentelor; carnea proaspătă, oferită spre comercializare, trebuie să provină numai din abatoare care funcţionează în conformitate cu normele legale, unde, în permanenţă, este asigurată asistenţa sanitar-veteri-nară şi pentru siguranţa alimentelor, iar cetăţenii nu trebuie să se lase influenţaţi de anumite „oferte” pentru produsele din carne, de cele mai multe ori acestea sunt comercializate fără respectarea normelor de igienă alimentară. În perioada următoare, pe raza întregului judeţ, poliţia dâmboviţeană va intensifica acţiunile pe linia prevenirii şi combaterii actelor de comerţ ilicit cu carne şi produse derivate”, a declarat agent Adelina Torcică, purtător de cuvânt IPJ Dâmboviţa. Poliţiştii şi inspectorii sanitar-ve-terinari spun că nu vor face nicio concesie şi îi vor amenda pe cei care nu respectă normele igienico-sanitare şi nu deţin acte pentru animalele pe care le scot la vânzare sau le sacrifică. Cei care efectuează controalele au în vedere ca animalele să fie însoţite de documente de sănătate şi de documente de mişcare.