Proiectul de modernizare a drumului din satul Lunca a devenit realitate. Lucrările presupun asfaltarea DCL 67 – strada Principală din satul Lunca, cu o lungime care se va moderniza de 1,04 km şi o lăţime a drumului de 4 metri, cu amenajarea prin asfaltare a drumurilor laterale pe o lungime de 25 de metri. Şanţurile amenajate de o parte şi de alta a drumului vor avea o lungime totală de 380 metri liniari. Valoarea proiectului, respectiv a lucrărilor de modernizare prin asfaltare, este de 596.878,92 lei,bani proveniţi din finanţare nerambursabilă prin Programul Naţional de Dezvoltare Regională, prin Grupul de Acţiune Locală Valea lalomiţei, la care comuna Voineşti este membru fondator: „Lucrările urmăresc aducerea sistemului rutier la parametrii tehnici corespunzători categoriei străzii, asigurându-se condiţii mai bune de transport, deci, o îmbunătăţire a siguranţei în circulaţia auto, în raport cu situaţia existentă, asigurarea scurgerii apelor pluviale în condiţii cât mai bune, drenarea apelor pluviale şi evacuarea lor în afara zonei periculoase pentru drum prin sistemul de rigole din beton, montarea unui podeţ tubular şi realizarea de accese dalate în curţi pentru 93 degospodării”, a afirmat edilul Gabriel Sandu. Pe data de 25 aprilie 2014, s-a semnat contractul de lucrări cu firma câştigătoare iar pe 24 mai s-au început efectiv lucrările de asfaltare la începutul iar durata de execuţie a întregului proiect va fide cinci luni, edilul Gabriel Sandu estimând că cel mai târziu la sfârşitul lunii septembrie – începutul lunii octombrie, se vor finaliza lucrările de asfaltare a drumului comunal DCL 67 – strada Principală, în satul Lunca. Totodată edilul le-a dat asigurări voineştenilor că astfel de proiecte vor continua până când vor fi asfaltate toate drumurile comunale din întreaga localitate.
Proiecte europene pe banda rulantă, la Voineşti
Un proiect pe POR în domeniul educaţiei, priveşte modernizarea şi extinderea Grupului Agricol Voineşti, începute în anul 2007, cu lucrări ce se vor face acum cu bani din economiile financiare făcute de la celelalte proiecte, până în vara acestui an. Există în derulare şi un proiect finanţat pe POR, Axa 5.1, ce are în vedere restaurarea şi reabilitarea monumentului istoric categoria A, din anul 184, „o perlă a satului Gemenea-Onceşti”, aşa cum a numit-o primarul. Proiectul integrat cuprinde şi modernizarea prin asfaltare a căilor de acces şi infrastructura întregului sat şi va fi finalizat tot în vara acestui an, în luna iunie. Edilul a ţinut să precizeze că este mândru să facă parte din Gal-ul Valea lalomiţei, unul din cele 12 Gal-uri din judeţ, care a reuşit să absoarbă toţi banii europeni disponibili. Acesta a mai spus că se I
doreşte pentru 2015 accesarea a alte două proiecte, pe POR şi anume restaurarea unui monument istoric şi reabilitarea centrului oraşului.