A fost inaugurat Centrul de recuperare pentru copilul cu handicap, din oraşul Găeşti, în urma finalizării obiectivului „Modernizare, reabilitare şi schimbare destinaţie la construcţia existentă, din cantină în centru de recuperare pentru copilul cu handicap”.
Centrul de recuperare pentru copilul cu handicap se află în incinta Complexului de Servicii Sociale Găeşti, are o capacitate de 35 locuri şi oferă servicii gratuite şi specializate de recuperare pentru copiii cu dizabilităţi din judeţ. La acest moment beneficiază de serviciile centrului în jur de 17 copii iar părinţii ne-au mărturist că această investiţie reprezintă o gură de oxigen . Investiţia a fost realizată în baza unui acord de colaborare între CJ Dâmboviţa prin DGASPC Dâmboviţa şi Fundaţia Sera România, un partener de nădejde. Fundaţia Sera România a asigurat cea mai mare parte de finanţare în valoare de 200.000 de euro iar CJ Dâmboviţa a asigurat 80.000 de euro. Au fost prezenţi la Găeşti preşedintele CJ, Daniel Comănescu şi vicepreşedintele Luciana Cristea, directorul DGASPC Dâmboviţa, Cristiana Bucur şi Bogdan Simion- directorul Fundaţia Sera România. Centrul asigură programe de kinetoterapie, logopedie,masaj,hidroterapie,terapie ocupaţională,consiliere şi evaluare psihologică, consiliere părinţi şi educaţie specială pentru copilul cu dizabilităţi. Beneficiarii direcţi ai Centrului de recuperare pentru copilul cu handicap din Găeşti sunt cei 1588 copii cu dizabilităţi din judeţul Dâmboviţa. Dintre aceştia, 135 copii locuiesc în Găeşti sau zonele limitrofe (oraş Găeşti, Vişina, Raciu, Lucieni, Dragodana, Morteni, Gura Şuţii, Cobia, Gura Foii, Petreşti, Ulieşti).
Echipa pluridisciplinară a Centrului realizează evaluarea specializată a copilului cu dizabilităţi, întocmirea unui plan individualizat de intervenţie pentru recuperarea şi reabilitarea acestuia şi planifică serviciile necesare, în colaborare cu reprezentantul legal al copilului.
Specialiştii din cadrul Centrului de recuperare urmăresc şi dezvoltarea copiilor beneficiari în familie, identificând nevoile de sprijin ale acesteia, dar şi ale minorului cu dizabilităţi. De asemenea, sunt evaluate rezultatele obţinute în urma programelor specializate de recuperare, urmărindu-se reducerea gradului de diz-abilitate şi o mai bună integrare şi incluziune socială pentru copiii cu dizabilităţi.
Centru pentru copii cu dizabilităţi, inaugurat la Găeşti
Date: