CHINDIA, PRINTRE CELE 12 ECHIPE ALE LIGII A II A CARE ȘI-AU TRIMIS REPREZENTANȚI LA CURSUL DE DIRECTOR SPORTIV AL FRF

Date:

Săptămâna trecută a debutat a doua ediție a cursului organizat de Federația Română de Fotbal pentru certificarea directorilor sportivi, scrie liga2.prosport.ro, singurul site dedicat echipelor din fotbalul mic.

Dacă anul trecut, în prima ediție, prioritate au avut cluburile prezente în sezonul precedent de SuperLigă, acum, pe cele 25 de locuri disponibile, au avut prioritate cluburile aflate în acest moment în Liga 2.

Dintre actualele participante în eșalonul secund, opt nu și-au trimis oficial reprezentant, însă cinci dintre ele au deja în club un absolvent al cursului în prima ediție. Metaloglobus surprinde cu absența sa.

A doua sa ediție se întinde până în decembrie 2025 și conține cinci module în format fizic și patru module online, costă câteva mii de euro din partea fiecăruia dintre cei 25 de participanți și, spune FRF, are scorul de a ”educa zona tehnică și de a ajuta cluburile românești să devină mai competitive la nivel european”.

Pe lângă asta, începând cu procesul de licențiere pentru sezonul 2026/27, solicitantul din Liga 2 de licenţă pentru prima ligă trebuie să aibă în organigrama sa un director sportiv calificat, confirmat de către FRF prin absolvirea acestui curs sau a unui curs echivalent.

Printre cursanți din 2025 se numără nu doar directori sportivi, ci și președinți, manageri, antrenori, foști jucători sau jucători încă activi.

Deși au fost 25 de locuri disponibile pentru această a doua ediție a cursului, FRF a enumerat 24 de nume participante.

Cluburile din Liga 2 au următorii reprezentanți: Adrian Ioan Pop (Unirea Ungheni), Ioan Luca (CSC Șelimbăr), Cristian Bobar (ACSM Reșița), Flavius Măstăcăneanu (Ceahlăul Piatra Neamț), Daniel Stanciu (CFC Argeș), Florin Macavei (CSC Dumbrăvița), Ciprian Iugulescu (Chindia Târgoviște), Sergiu Bar (CS Afumați), Anton Heleșteanu (Corvinul Hunedoara), Gabriel Boștină (Steaua București), Sebastian Noață (CSM Slatina) și Patrick Benga (Metalul Buzău).

Cluburile din Liga 3 au și ele reprezentanți: Florin Vlădilă (CS Tunari) și Dan Iordăchescu (CSM Unirea Alba Iulia).

În prima ediție a cursului au fost primiți și cinci foști internaționali. Acum, locurile rămase libere au fost completate cu foști internaționali, dar și cu foști jucători, unii dintre ei cu contract de conducător în Liga 3, cât și jucători încă activi. Pe această listă apar: Sorin Paraschiv (fost jucător, CSM Alexandria), Bogdan Lobonț (fost jucător, CSM Olimpia Satu Mare), Adrian Popa (fost jucător), Nicolae Dică (fost jucător), Cristian Ciocoiu (fost jucător, FC Bacău), Alin Bănceu (fost jucător), Gheorghe Grozav (jucător activ, Petrolul Ploiești), Cristian Săpunaru (jucător activ, Rapid), Igor Armaș (jucător activ, FC Voluntari) și Dragoș Grigore (jucător activ, CSM Vaslui).

FRF a uitat să specifice că și Adrian Popa și Nicolae Dică sunt activi la cluburi în acest moment. Popa este jucător la Steaua, în Liga 2, iar Dică a preluat de curând postul de antrenor principal la Concordia Chiajna, tot în Liga 2.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Accident rutier în Tărtășești, două persoane rănite 

 Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Răcari au intervenit rapid...

Accident în Cojasca, tânăr rănit după ce a intrat cu mașina într-un cap de pod

Un accident rutier s-a produs pe drumul județean 711,...