Cine poate primi ajutorul pentru încălzirea locuinţei

Date:

calduraPersoanele care vor să obţină ajutorul pentru încălzirea locuinţei nu trebuie să deţină anumite bunuri, conform legislaţiei în vigoare, cum ar fi, printre altele, maşinile cumpărate recent sau depozitele bancare consistente. Anual, în timpul sezonului rece, consumatorii vulnerabili pot să beneficieze la cerere de ajutorul de încalzire.
Persoanele singure şi familiile cu venituri mici, care nu-şi permit să acopere în totalitate cheltuielile pentru încălzirea locuinţei, pot să ceară anual ajutoare financiare de la stat, în baza Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 70/2011 privind măsurile de protecţie socială în perioada sezonului rece.
Ajutorul pentru încălzirea locuinţei este acordat pentru principalul sistem de încălzire folosit la domiciliu/reşedinţă, pentru consumatorii de energie termică în sistem centralizat, energie electrică, gaze naturale şi lemne, cărbuni şi combustibili petrolieri. Acesta se plăteşte doar în perioada sezonului rece, adică între 1 noiembrie şi 31 martie.
Atunci când autorităţile locale stabilesc dreptul la ajutorul de încălzire sunt luate în calcul toate veniturile obţinute de familie sau persoana singură în luna de dinaintea depunerii cererii. In acelaşi timp, se ţine cont şi de bunurile mobile şi imobile deţinute. De aceea, în Hotărârea Guvernului nr. 50/2011 este inclusă o listă de bunuri ce nu permit acordarea ajutorului de încălzire.
Astfel, solicitanţii nu trebuie să deţină clădiri sau alte spaţii locative în afara locuinţei de domiciliu şi a anexelor gospodăreşti. Totodată, aceştia nu trebuie să aibă terenuri de împrejmuire a locuinţei şi curtea aferentă şi alte terenuri intravilane care să depăşească 1.000 mp (în zona urbană) sau 2.000 mp (în zona rurală).
De asemenea, solicitanţii ajutorului pentru încălzirea locuinţei nu trebuie să aibă depozite bancare în valoare de peste 3.000 de lei şi nici suprafeţe de teren, animale şi păsări a căror valoare netă de producţie anuală depăşeşte suma de 1.000 de euro pentru persoana singură, respectiv suma de 2.500 de euro pentru familie. Pentru sezonul rece 2015-2016, cererile se depun la primării până la data de 15 octombrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Ce servicii oferă un detectiv particular și cum te pot ajuta?

Când vine vorba de situații delicate care necesitată discreție...

Servicii SEO: Ghid Complet pentru Creșterea Vizibilității Online

Într-o lume digitalizată, vizibilitatea pe internet este esențială pentru...

Cele mai bune saltele pentru dormitor în Moldova

Un somn odihnitor este esențial pentru sănătatea noastră fizică...

Stiluri Elegante pentru Femei – Rochii Hermosa și Pantofi Asortați

Moda modernă oferă o varietate de opțiuni pentru femeile...