Programul „Să ştii mai multe, să fii mai bun” este completat cu activităţi menite să implice elevii şi cadrele didactice în activităţi care să răspundă intereselor şi preocupărilor diverse şi să pună în valoare talentele şi capacităţile copiilor în diferite domenii. În acest context, Complexul Naţional Muzeal „Curtea Domnească” Târgovişte a organizat la sfârşitul săptămânii trecute două evenimente menite să completeze, să întregească, să aducă un plus de informaţie interdisciplinară în domeniile educaţiei, istoriei, orientării culturale în general.
Primul dintre acestea, organizat de Consiliul Judeţean Dâmboviţa şi Complexul Naţional Muzeal „Curtea Domnească” Târgovişte în parteneriat cu Centrul Judeţean de Cultură Dâmboviţa, Primăria Vulcana Pandele şi Căminul Cultural „IZVOR DE APĂ VIE” din Vulcana Pandele, a fost evenimentul „FERESTRE ÎN TIMP” ediţia a V-a, ce s-a desfăşurat în holul Primăriei Vulcana Pandele. În cadrul acestui eveniment s-a vernisat expoziţia foto-documentară „Educaţia în prima jumătate a secolului XX la Vulcana Pandele”.
„Evenimentul încearcă o reconstituire a memoriei comunei Vulcana Pandele de odinioară, să readucă în atenţia privitorului imagini deosebite cu şi despre şcoli, învăţători, profesori, meşteri şi profesii, documente referitoare la desfăşurarea activităţilor şcolare în prima jumătate a secolului XX la Vulcana Pandele. Această expoziţie este doar o sugestie, o fereastră deschisă spre un orizont, iar comuna Vulcana Pandele merită a fi ţinta unui asemenea demers, de identificare a caracteristicilor esenţiale şi o confirmare a valorii ei”, a declarat Marilena Iordache, purtător de cuvânt la CNM. Al doilea eveniment a fost găzduit de Căminul Cultural Tătărani -Căprioru Dâmboviţa şi a fost proiectul educaţional intitulat „Zâmbeşte, nu lovi!”. Evenimentul a fost organizat de Complexul Naţional Muzeal „Curtea Domnească” Târgovişte în parteneriat cu Institutul de Relaţii Umane Bucureşti, Direcţia de Sănătate Publică Dâmboviţa, Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Dâmboviţa, Centrul Judeţean de Resurse şi de Asistenţă Educaţională Dâmboviţa, Inspectoraul Şcolar Judeţean Dâmboviţa şi Primăria Tătărani Dâmboviţa. Pe lângă participarea reprezentanţilor de la instituţiile partenere, în calitate de invitat special a fost dr. psiholog Cristian Andrei.
Complexul Naţional Muzeal „Curtea Domnească” – evenimente „altfel” pentru elevii dâmboviţeni
Date: