Consiliul Judeţean Dâmboviţa critică absenţa consilierilor judeţenei ai PNL Dâmboviţa

Date:

A devenit deja o tradiţie pentru reprezentanţii PNL Dâmboviţa să atragă atenţia asupra formaţiunii lor politice, prin gesturi inexplicabile, care ignoră interesele judeţului, punând ambiţiile de partid mai presus de interesul general. Ultimul gest de acest fel s-a consumat pe 31 octombrie 2019, prin absenţa de la şedinţa extraordinară de îndată a Consiliului Judeţean Dâmboviţa.
Pe ordinea de zi a şedinţei s-au aflat două proiecte de hotărâre, unul dintre acestea vizând aprobarea cumpărării unui teren proprietate privată, situat pe raza unităţii administrativ-teritoriale Titu, în vederea extinderii utilităţilor de gestiune integrată a deşeurilor şi / sau construirii unei staţii de tratare mecano-biologică a deşeurilor municipale şi asimilate. Proiectul face parte din Planul Naţional de Gestiune a Deşeurilor, date fiind posibilităţile de finanţare, prevăzute prin Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM), în acest sens fiind necesară achiziţionarea unui teren care să corespundă investiţiei mai sus-menţionate. Totodată, facem precizarea că, prin aprobarea acestui proiect de hotărâre, Consiliul Judeţean Dâmboviţa şi Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară „Managementul Integrat al Deşeurilor din Judeţul Dâmboviţa” urmăresc dezvoltarea şi eficientizarea sistemului de gestiune a deşeurilor prin identificarea şi realizarea unor proiecte şi programe investiţionale care să rezolve problemele de mediu şi ale căror rezultate să fie benefice locuitorilor judeţului Dâmboviţa.
Conducerea Consiliului Judeţean Dâmboviţa dezaprobă modul în care reprezentanţii PNL au înţeles să abordeze această problemă, de interes judeţean, atitudinea acestora afectându-i, în cele din urmă, pe toţi locuitorii judeţului.
De asemenea, este de neînţeles atitudinea reprezentanţilor PNL care, deşi la şedinţa Consiliului Judeţean Dâmboviţa din data de 29 octombrie 2019, s-au angajat să participe la şedinţa programată pentru 31.10.2019, astăzi au absentat în mod iresponsabil. În baza prevederilor Codului Administrativ, pentru aprobarea acestui proiect erau necesare 24 de voturi, întrucât intrarea sau ieşirea din patrimoniul unităţilor administrativ-teritoriale a bunurilor imobile are nevoie de votul a 2/3 din numărul consilierilor judeţeni.
Prin neaprobarea acestui proiect de hotărâre, judeţul nostru ratează o investiţie de 60 milioane Euro, care era primordială pentru buna funcţionare a sistemului de colectare selectivă a deşeurilor, gestul de astăzi având ca efect pierderea unei şanse importante de deblocare a acestui sistem.
Având în vedere modificările fundamentale ale gestiunii integrate a deşeurilor menajere municipale, asimilabile, şi în conformitate cu directivele europene, Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară „Managementul Integrat al Deşeurilor din Judeţul Dâmboviţa” a demarat, în acord cu Planul Naţional de Gestiune a Deşeurilor, un proiect finanţat prin POIM -pentru refacerea întregului sistem de colectare şi transport, precum şi de sortare, valorificare şi tratare termo-ener-getică a deşeurilor, printr-o soluţie completă de tratare mecanico-biologică, ce ar fi trebuit construită la depozitul de deşeuri din oraşul Titu, cu funcţiunea de deservire a tuturor solicitărilor localităţilor din partea de sud a judeţului. Însă, pentru realizarea acestui proiect, este necesară dovada proprietăţii asupra terenului cu suprafaţa de 14 ha, ce a fost identificat de Consiliul Judeţean Dâmboviţa.
Conducerea Consiliului Judeţean Dâmboviţa dezaprobă poziţia reprezentanţilor PNL, care se pare că nu au reuşit să înţeleagă rolul şi funcţionarea unui sistem eficient de colectare a deşeurilor menajere – prin gesturi care nu fac altceva decât să întârzie realizarea obiectivelor judeţului nostru, asumate în relaţia cu Uniunea Europeană.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

După „gerul Bobotezei”, la Târgoviște au înflorit ghioceii!

Pentru al doilea an consecutiv, la Târgoviște primii ghiocei...

ITM Dâmbovița: Negocierea colectivă este obligatorie la nivelul unităților care au cel puțin 10 angajați

Pe parcursul trimestrului IV al anului 2024, Inspectoratul Teritorial...

Anvelopele de iarnă, siguranța pe drum în sezonul eece

În contextul condițiilor meteorologice din sezonul rece, Registrul Auto...