Manipulare necorespunzătoare, depozitare necorespunzătoare alimente, lipsă trasabilitate, deficienţe igienă, lipsă înregistrare sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor, neîntreţinere spaţii şi instalaţii, sunt câteva dintre deficienţele constatate de inspectorii DSVSA Dâmboviţa în urma controalelor desfăşurate în cursul lunii ianuarie 2019, în unităţile din industria agroalimentară care desfăşoară activităţi în domenii precum: fabricarea produselor de morărit, a pâinii şi produselor de patiserie, a altor produse alimentare, a băuturilor răcoritoare şi alcoolice precum şi unităţi de depozitare – alimentare, seminţe, legume fructe. Controalele au vizat aspecte privind calitatea spaţiilor în care produsele alimentare sunt manipulate şi prelucrate, precum şi cele de depozitare a materiilor prime şi produselor finite, controlul dăunătorilor, evidenţa documentelor şi a informaţiilor privind sistemul HACCP, condiţiile de igienă şi de funcţionare a unităţii.
DSVSA Dâmboviţa a aplicat amenzi în valoare de 53.400 de lei.
În cadrul controalelor în unităţile din industria agroalimentară s-au prelevat probe conform procedurilor şi Programului de supraveghere şi control, urmărindu-se prezenţa şi încadrarea în valorile maxime admise a pesti-cidelor, contaminanţilor, aditivilor şi substanţelor interzise. De asemenea, s-au efectuat teste de sanitaţie necesare analizei gradului de igienă, probele fiind transmise spre analiză laboratoarelor arondate.
Controale DSVSA Dâmboviţa în sectorul produselor alimentare de origine nonanimală
Date: