Dr. Jean Popescu, președintele Colegiului Medicilor Dâmbovița, a adus în atenție problema deficitului de medici de familie, resimțită destul de acut în multe localități din județ. Dacă în cazul Spitalului Județean de Urgență Târgoviște eforturile privind asigurarea resursei umane s-au concretizat în angajarea a 32 de medici specialiști, situația fiind destul de bună și la spitalele orășenești, cu totul altfel stau lucrurile în ce privește medicina de familie.
Dr. Jean Popescu a spus că, în ultimii zece ani, au venit numai șase medici de familie, asta în ciuda unor investiții publice semnificative în modernizarea majorității dispensarelor comunale. A prezentat inclusiv o statistică relevantă: sunt numai șase medici de familie cu vârste între 30-40 de ani, 45 cu vârste cuprinse între 41-50 de ani iar 76 au între 51 și 60 de ani. 45 de medici de familie care profesează în Dâmbovița au între 61-65 de ani iar 98 sunt pensionari care continuă să profeseze. Din această ultimă categorie, 27 de medici au vârsta peste 71 de ani.
Sunt mai mult de 20 de comune din județ în care se resimte lipsa medicilor de familie, în condițiile în care , așa cum am arătat mai sus, peste o treime, mai exact 98 din totalul de 270 de medici de familie din Dâmbovița sunt pensionari.