În ciuda unui an dificil din punct de vedere economic, Direcția Silvică Dâmbovița reușește să se mențină printre primele subunități din țară ale Romsilva și să încheie și 2024 cu rezultate bune. Din pădurile administrate de Direcția Silvică Dâmbovița, prin cele 8 ocoale subordonate, se pot exploata, în conformitate cu prevederile legii, circa 140.000 mc masă lemnoasă anual, volumul recoltat fiind destinat satisfacerii nevoilor imediate ale populației, dar și prelucrării industriale.
Într-o conferință de presă de bilanț, ing. Petre Marin, directorul general al Direcției Silvice Dâmbovița, a precizat că una dintre cele mai importante activități derulate de silvicultorii dâmbovițeni este reprezentată de conservarea și dezvoltarea durabilă a fondului forestier. Un obiectiv major care este îndeplinit prin activitățile de regenerare a pădurii, fie pe cale naturală, prin aplicarea de tratamente care să favorizeze instalarea și dezvoltarea semințișului, fie pe cale artificială, prin campaniile de împăduriri.
În acest an au fost depășiti indicatorii planificați atât la regenerarea pădurilor cât și la lucrările de îngrijire, respectiv degajări, curățiri și rărituri. S-au executat regenerări naturale pe 55 de hectare (37 planificat) și regenerări artificiale pe 35 de hectare.
Puieții necesari sunt produși la Pepiniera Centrală de la Găești. Anual, aici sunt obținuți circa 500.000 de puieți forestieri din diferite specii de arbori și puieți ornamentali.
Conform inventarului din toamna acestui an, la Pepiniera Centrală Găești și la ocoalele silvice, în pepinierele cantonale, sunt 786.000 de puieți forestieri apți de plantat, preponderent stejar pedunculat, gorun, frasin și salcâm. Anul acesta, Pepiniera Centrală de la Găești a scos la vânzare 5.943 bucăți de puieți ornamentali, fiind valorificate peste 2.500 de plante.
Pentru populația, Direcția Silvică Dâmbovița a asigurat 57.000 de metri cubi de lemn de foc.