Până pe 6 februarie, românii care au ceva bani puși de-o parte vor putea investi în titluri de stat TEZAUR, cu dobânzi neimpozabile de până la 7,8%.
Emisiunea a fost deschisă luni, 13 ianuarie, iar titlurile de stat TEZAUR au , ca și până acum, maturitãți de 1, 3 și 5 ani, cu dobânzi anuale de 7%, 7,5% și, respectiv, 7,8%. Titlurile de stat au valoare nominalã de 1 leu și sunt în forma dematerializatã, se arată într-un al Trezoreriei:
„Titlurile de stat reprezintã o investiție sigurã, cu o dobândã avantajoasã și neimpozabilã. În plus, avantajul investiției cetãțenilor în titluri de stat este că dobânda plãtitã din bugetul de stat rãmâne în țarã, se duce în buzunarul românilor, iar cetãțenii contribuie prin aceste împrumuturi la o construcție bugetarã mai echilibratã”.
Titlurile de stat pot fi cumpărate până pe 6 februarie 2025 online, numai de cãtre persoanele fizice care sunt înregistrate în SPV pentru titluri lansate prin intermediul unitãților Trezoreriei Statului. Operațiunile care pot fi realizate online sunt: deschidere cont de subscriere pe numele investitorului la o unitate a Trezoreriei Statului selectatã, subscriere titluri de stat TEZAUR, virament al sumelor din contul de subscriere al investitorului cãtre un cont bancar pe numele investitorului.
Până pe 6 februarie 2025 în mediul urban și 5 februarie 2025 în mediul rural, titlurile pot fi cumpărate prin subunitãțile poștale ale C.N. Poșta Românã.
Dobânda este anualã, plãtibilã la termenele prevãzute în prospectul de emisiune. De asemenea, titlurile de stat emise în cadrul Programului TEZAUR sunt transferabile și se pot rãscumpãra în avans. În plus, un investitor are libertatea de a efectua una sau mai multe subscrieri în cadrul unei emisiuni. Investitorii au posibilitatea anulãrii subscrierilor deja efectuate doar în perioada de subscriere, prin depunerea unei cereri. Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuãrii subscrierii. Fondurile obținute de Ministerul Finanțelor în calitate de emitent, ca urmare a emisiunii de titluri de stat, vor fi utilizate pentru finanțarea deficitului bugetar și refinanțarea datoriei publice.