În cursul lunii februarie 2019, Direcţiile judeţene sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor au efectuat 9.366 de controale în unităţile din industria agroalimentară care desfăşoară activităţi în domenii precum: fabricarea produselor de morărit, a pâinii şi produselor de patiserie, a altor produse alimentare, a băuturilor răcoritoare şi alcoolice precum şi unităţi de depozitare – alimentare, seminţe, legume fructe.
Controalele au vizat aspecte privind calitatea spaţiilor în care produsele alimentare sunt manipulate şi prelucrate, precum şi cele de depozitare a materiilor prime şi produselor finite, controlul dăunătorilor, evidenţa documentelor şi a informaţiilor privind sistemul HACCp, condiţiile de igienă şi de funcţionare a unităţii.
Ca urmare a neregulilor constatate au fost acordate 120 de amenzi în valoare de 563.400 de lei.
La nivelul judeţului Dâmboviţa, neconformităţile constatate şi sancţionate au fost în valoare de 25.600 de lei – neîntreţinere spaţii şi utilaje, depozitare necorespunzătoare, trasabilitate, lipsă înregistrare sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor, deficienţe etichetare.
În cadrul controalelor în unităţile din industria agroalimentară s-au prelevat probe conform procedurilor şi Programului de supraveghere şi control, urmărindu-se prezenţa şi încadrarea în valorile maxime admise a pesticidelor, contaminanţilor, aditivilor şi substanţelor interzise. De asemenea, s-au efectuat teste de sanitaţie necesare analizei gradului de igienă, probele fiind transmise spre analiză laboratoarelor arondate.
DSV Dâmboviţa a luat la purificat produsele de morărit şi produsele de patiserie şi unităţi de depozitare – alimentare, seminţe, legume fructe
Date: