DUPĂ UN AN DE PRIBEGIE, „BRADUL” MOROENI REVINE ACASĂ…

Date:

sportCel mai „bătrân” club de fotbal din judeţ este, fără îndoială, „BRADUL” MOROENI.
Este clubul care nu şi-a schimbat denumirea niciodată, indiferent în ce categorie valorică a evoluat, localnicii ţinând foarte mult la numele echipei care-i reprezintă.
Această „vechime” a fost posibilă cu sprijinul celor care de-a lungul timpului au condus destinele comunei.
Ce nu au reuşit aceştia, iată, au reuşit câţiva oameni de bine, cu suflet mare pentru fotbal, pentru comuna lor.
Cu toţii ştim cum arăta terenul de joc de la MOROENI, cu toate că i-au adus unele modificări în timp, tot nu era o bază sportivă de nivelul Ligii a 4-a.
Aceştia şi-au unit eforturile şi au pornit construcţia unei baze sportive de nivel naţional. Văzând cum arată astăzi, nu-ţi vine să crezi că aşa ceva este construit la MOROENI, acolo unde terenul de joc era, în proporţie de 50%, cu pietriş.
Personal, cred că am văzut multe stadioane în ţara asta, la toate nivelurile, însă ce a reuşit un grup de oameni la MOROENI depăşeşte aşteptările, mult peste ce s-a realizat şi pe alte stadioane din judeţ. Gazonul a fost schimbat în totalitate, cu covor natural, iar acum concurează cu gazonul de la FIENI (cel mai bun din judeţ). Apropo de gazonul de la FlENI -l-am găsit aici, la MOROENI, pe domnul VALI făcând ultimele retuşări. Clădirea construită după ultimele norme, cu tot ce este nevoie, cu vestiare dotate cu mobilier nou, cu duşuri, cu toalete în interior, cu sală de protocol, sală pentru presă etc.
Chiar dacă spaţiul nu a fost suficient, tot au construit şi o tribună cu 50 de scaune.
Aşa cum arată acum baza sportivă de la MOROENI, este gata să-şi primească „oaspeţii”, adică propria echipă, care până acum a jucat „prin vecini”. începând de sâmbătă, 26 octombrie, BRADUL îşi va disputa jocurile din organizare proprie pe stadionul din MO-
ROENI.
Este adevărat că „omul sfinţeşte locul”, de aceea trebuie să-i nominalizăm şi pe „eroii” acestui cochet stadion. Aş începe cu preşedintele clubului, OLIC VASILE (fost viceprimar pe vremea când s-a început lucrarea), alături de domnul director sportiv, ing. CĂTĂLIN DIACONESCU. Acestora li s-a alăturat domnul primar Ml HAI MORARU, împreună cu consilierii locali DORU VOICU, NICOLAE BUZEA, BOGDAN MARCU, COSTEL MOICEANU, „vicele” PETRICĂ BUZEA, prof. COBIANU, CRISTI ZAMFIR, VIOREL BUCĂ şi alţii.
Pe o parte dintre aceştia i-am găsit la stadion, odată cu omologarea de către comisia judeţeană abilitată în acest sens.
Acum, domnul VASILE OLIC şi CĂTĂLIN DIACONES-
CU au cu ce se lăuda, au cu ce ieşi în faţa electoratului, având un frumos stadion. Numai că munca celor doi nu se opreşte aici. Greul de-abia acum începe, pentru că a fost greu să construieşti, dar mai greu este să menţii ce ai realizat la acelaşi nivel de ordine şi curăţenie. Lui NICU VASILE (administrator) nu-i va fi deloc uşor să aibă grijă de ce s-a realizat la MOROENI.
Dacă cei din conducere şi-au făcut datoria, acum a venit rândul echipei, jucătorilor, să demonstreze că îşi merită stadionul, care le aparţine, să obţină rezultatele dorite.
Antrenorul FLORIN TUDOSE va juca pe un gazon de 5 stele, va fi posibil ca jucătorii să-şi facă duş după antrenamente şi meciuri.
Şi ei trebuie să fie în ton cu eforturile făcute (în fond) pentru jucători.
Sunt convins că rezultatele echipei vor fi pe măsura condiţiilor oferite de conducerea primăriei, principalul sponsor.
De altfel, însuşi primarul MIHAI MORARU a fost arbitru de fotbal, iar mai toţi consilierii au jucat, în tinereţe, fotbal la „BRADUL”. Nu putem să îl omitem pe domnul doctor DOREL DRĂGHI, cel care este mereu lângă jucători, lângă echipă, intervenind când este cazul. Mai rar găseşti „o familie” ca la MOROENI, care să-şi facă timp şi pentru fotbal, să le asigure tinerilor din comună un cochet stadion, ce poate fi omologat pentru Liga a 3-a.
DORU VOICU sau
NICOLAE BUZEA, alături de
domnul VASILE OLIC şi CĂTĂLIN DIACONESCU, îşi
petrec mai mult timp la stadion decât acasă. Ce frumos este să vezi atâţia oameni de bine la stadion, să-şi aducă fiecare contribuţia cu ce poate.
Este mai mult decât necesar ca şi ceilalţi primari dâmboviţeni, care încă nu au realizat o asemenea bază sportivă, să ia exemplu de la
MOROENI.
Cu ambiţie, cu devotament, cu pricepere, cu dăruire şi bani puţini, se pot realiza multe în folosul sătenilor, dacă ai oameni ca DIACONESCU şi OLIC, evident – sprijiniţi şi ajutaţi de consilieri şi primar.
Deocamdată, atât de la MOROENI, dar promit că vom reveni şi cu imagini.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Cele mai bune saltele pentru dormitor în Moldova

Un somn odihnitor este esențial pentru sănătatea noastră fizică...

Stiluri Elegante pentru Femei – Rochii Hermosa și Pantofi Asortați

Moda modernă oferă o varietate de opțiuni pentru femeile...

Recomandările Salvamont Dâmbovița pentru turiștii din Munții Bucegi

Salvamont Dâmbovița atrage atenția tuturor celor care doresc să...

Controale  în unitățile de turism din Dâmbovița,  19 sancțiuni aplicate 

Controale de prevenire în unitățile de turism din Dâmbovița.Pentru...