Ca şi în ediţiile trecute, echipa din Târgovişte a suferit în ofensivă. N-au fost aduse în careul advers multe mingii şi mulţi jucători. Asta, pentru că au fost utilizaţi mulţi jucători în defensivă. Cel puţin şapte.
Când era în ofensivă, echipa târgovişteană a atacat liniar, monoton, stereotipic. Vârfurile Popa şi Dragnea au fost extrem de greu de găsit. Din când în când Mândru a încercat să producă panică pe partea stângă, iar Enescu, când a jucat, a căutat breşe în apărările adverse.
Doar Popa a corespuns
Jucătorul de 18 ani, Dani Popa, a încercat când şi când să rupă ritmul cu şarele sale imprevizibile. Zbaterile lui Dragnea au avut de puţine ori sorţi de izbândă între fundaşii centrali adverşi. Se spera ca Leţu să fie vârful de gura porţii, omul de careu şi de gol, dar a ratat mult şi asta l-a descurajat. N-a marcat niciun gol. Dar îşi poate reveni. N-a fost mai deloc utilizat în avanposturi Timofte (1,92 m), care este atacant de meserie. „Este un jucător percutant, cu simţul porţii, care dă goluri şi câştigă meciuri”, spunea despre el Marian Vasilache, antrenorul care l-a format la C.S.M. Moreni. Doar 12 goluri marcate
Cele mai multe goluri pentru F.C.M. Târgovişte le-a marcat Popa (5), Dragnea (2) şi Timofte (2). Au mai înscris câte un gol: Mândru, Banu şi Gâldău. Nu s-au marcat mai multe goluri, pentru că mijlocaşii şi-au rătăcit pe rând busola paselor precise sau au rătăcit drumul spre poartă. Asta, când nu stăteau lipiţi de linia fundaşilor.
în şase meciuri din 15, echipa târgovişteană n-a marcat niciun gol.
N-a beneficiat de niciun penalty.
Un vârf de gura porţii şi un coordonator
Atacurile târgoviştene n-au avut rapiditate pentru a putea surprinde defensiva adversă. S-a abuzat de pase laterale, pe controlul prelungit al balonului sau pătrunderi individuale, care de obicei n-au avut sorţi de izbândă în faţa masivilor fundaşi.
Echipa de pe malul drept al lalomiţei n-a avut consitenţă în atac. N-au venit jucători din linia a doua ca forţă în plus care să lege jocul, să creeze superioritate. Apoi, ruperile de ritm au fost prea rare.
Din etapa a 9-a, profesorul Puiu Becheanu a încercat să impregneze echipei un joc ofensiv. Dar a ajuns doar la stadiul de a juca simplu, direct şi cât de cât eficient.
Alte capitole la care s-au făcut progrese sunt: apărarea avansată, presingul sufocant, pregătirea fizică şi jocul cu coordonator (G. Petre).
îi trebuie Municipalului un vârf de gura porţii, care să speculeze orice greşeală a adversarilor şi să dea goluri. îi trebuie să învioreze un atac parcă prea temător.
Lângă acest vârf să fie aşezat un mijlocaş la creaţie, care să ţină mingea, să paseze repetat şi să dirijeze atacurile spre zona mai slabă a adversarului. Cu aceste două piese funcţionând, Municipal va fi greu de dobândit.
F.C. Municipal Targovişte – Atacul, Fără consistenţă
Date: