În fotbal este încă vacanţă dar cei din conducerile echipelor (de la toate nivelurile) îşi fac planuri de viitor, negociază transferuri, îşi fixează obiective.
întotdeauna returul a fost şi este partea de campionat cea mai disputată, deoarece acum se promovează sau retrogradează.
Acum contează fiecare punct, fiecare gol până la finalul competiţiei, când se va trage linie. Turul este doar partea din competiţie care „anunţă” verdictul final.
Evident, capul de afiş în fotbalul judeţean îl constituie Liga a 4-a. De aici se poate ajunge în fotbalul „mare”.
După cum ştiţi, ultima ediţie a fost încheiată cu succes de GLORIA CORNEŞTI, care a reuşit să promoveze în liga a 3-a, A.J.F. DÂMBOVIŢA ieşind învingătoare. Fiecare iudeţ îşi
doreşte să promoveze în fiecare an o echipă în liga a 3-a, dar nu o pot face decât 21 de echipe, în urma ocurilor de baraj.
Pentru acest an com-petiţional, 20132014, situaţia din clasament după cele 16 etape disputate este incertă, niciuna dintre cele 4-5 echipe din fruntea clasamentului actual neavând „zestre” mare de puncte, care să-i permită detaşarea, aşa cum o făcea, ani la rând, GLORIA CORNEŞTI.
Din punct de vedere valoric stăm foarte bine, oricare dintre echipele de pe locurile 1-7 poate susţine cu succes jocurile de baraj, având şanse reale de promovare.
F.C. ANINOASA
Liderul actual are prima şansă să rămână până la final pe locul întâi, având 4 puncte diferenţă de locul doi.
ANINOASA are toate atuurile necesare să promoveze, evident acesta fiind punctul nostru de vedere. Antrenorul anului, REMUS GÂLMEN-CEA, în mod cert va duce echipa pe prima poziţie. E adevărat că şi ceilalţi adversari nu vor sta pe loc, dar F.C. ANINOASA are o echipă omogenă, tânără, dornică de afirmare, cu câţiva jucători cu experienţă.
Dacă luăm în calcul baza materială şi cea sportivă, dar şi pe cei din conducere, unde un VASI-LE HOLBAS sau CONSTANTIN MARICESCU au un cuvânt decisiv în activitatea clubului, de departe este clubul cel mai „solid”.
E adevărat, să ajungi în fotbalul naţional nu e greu, mai greu este să te menţii acolo. Fiecare echipă îşi face un calcul financiar. Avem exemplele de la UTCHIM GĂEŞTI şi ATLETIC FIENI, care, din cauza lipsei banilor s-au retras prematur din competiţie.
Dar mai întâi F.C. ANINOASA trebuie să-şi rezolve procurarea C.I.S-ului, dacă are intenţia de a participa la baraj, fără de care nu este primită în competiţie.
Urmează în clasament ATLETIC FIENI, club care nu mai are nevoie de prezentare.
La acest moment, ATLETIC este o echipă în reconstrucţie, tânără, cu potenţial, cu bază sportivă de ligă naţională, cu experienţă în campionatul naţional, are C.I.S., are tot ce-i trebuie să poată participa în liga a 3-a.
Dar, aşa cum întâlnim la toate echipele, problema este cea financiară. Numai că nu poţi compara comuna ANINOASA cu oraşul FIENI. Nu cred că nu se pot găsi sponsori (evident, dacă se doreşte) care să ajute echipa. Mai trebuie să vrea şi cei din conducerea oraşului să se implice.
Din experienţă proprie, ştim că în an electoral se fac „eforturi” pe la echipe în contul unor voturi.
Cele locale contează mai mult, celelalte sunt doar un „preambul”. Deci, dacă vor fi bani, cei din FIENI ştiu ce înseamnă liga a 3-a, şi ar fi cazul să revină în fotbalul naţional, altfel îl lasă pe cei din MOROENI…
FLACĂRA MORENI
Personal, am o impresie foarte bună despre fotbalul din oraşul „aurului negru” -ştim cu toţii parcursul din decursul anilor al echipei „FLACĂRA”. Am scris multe despre trecutul, dar şi despre prezentul acestei echipe în campionatul judeţean. Acum mă limitez doar la a menţiona că au fost în ultimul timp doar promisiuni electorale. Există echipă, dar fără bani nu va avea şi jucători. Cu excepţia gazonului, la MORENI nu s a investit nimic de câţiva ani. Cum oare cei de înainte au construit un cochet stadion, au dus echipa până în CUPELE EUROPENE, iar acum, cei de astăzi nu sunt capabili să repare ce s-a construit la MORENI (cu excepţia sălii de sport)?
Nu se poate omologa acest stadion pentru liga a 3-a, aşa cum arată acum?!
Pentru acest an mai sunt multe de făcut la MOROENI, dacă se doreşte liga naţională. S-a început bine cu acel C.S.M. MORENIcu echipe de juniori A şi B. Era un semnal frumos pentru fotbal. Dar au venit alegerile, fiecare şi-a atins scopul, a ocupat „scaunul” dorit, iar echipele de I juniori A şi B s-au desfiinţat?! Printre altele, clubul trebuie să devină unul prefesionist, cu personalitate juridică, ceea ce nu este acum. Nu există C.I.S. nici pentru C.S.M.
FLACĂRA, doar FLACĂRA.
Cam acesta este adevărul – despre FLACĂRA se vorbeşte mult, dar de făcut… Ştiu că nu le sunt „simpatic”, dar mă văd obligat să spun adevărul, pentru a salva fotbalul.
BRADUL MOROENI
Toată stima pentru cea mai veche echipă din campionatul judeţean. Ne vom referi doar la faptul că a jucat „prin străini” pentru a construi un cochet stadion de liga a 3-a. Aşadar, preşedintele OLIC, managerul DEA-CONESCU s-au ţinut de cuvânt (chiar dacă n-au promis „electoral”) şi au reuşit, cu eforturi deosebite, să dea sătenilor unul dintre cele mai frumoase stadioane de fotbal din DÂMBOVIŢA.
în paralel s-au ocupat şi de echipă, având drepturi depline să se gândească şi la jocul de baraj, deoarece
BRADUL are C.I.S.
Cu asemenea oameni să te tot lauzi, că merită – ei au fapte (echipă şi stadion), nu vorbe, promisiuni vagi, ca la alţi „vânători” de voturi.
COMERŢUL
BREZOAELE Nu putem să încheiem acest articol fără să nu o aducem în „careul de aşi” şi pe COMERŢUL BRE-
ZOAELE.
Nu ne-am propus să redăm „istoria” clubului, deşi ar merita, dar nu putem să nu scoatem în evidenţă munca, activitatea şi rezultatele unei echipe comunale, în competiţie cu cele două oraşe de mai înainte. La BREZOAELE, primarul NELU TUDO-RACHE a făcut ceea ce puţini primari ar fi reuşit. Domnul TUDORACHE, ca un bun gospodar ce este, s-a ocupat în primul rând de problemele sătenilor (nu puţine), dar nu a uitat nicio clipă şi de promisiunile electorale (aşa cum au făcut alţii…), şi domnul primar a construit un stadion cu forţe proprii, o sală de sport ce stă gata de inaugurare, care are toate dotările, anexele necesare, are şi echipă, are tot dreptul să dorească să evolueze mai sus.
Nu are o structură organizatorică prea stufoasă, ca la alte cluburi. Domnul NELU se ocupă şi de partea financiară a echipei. A avut grijă să devină club cu personalitate juridică, adică şi-a scos şi C.I.S.-ul, ceea ce spune mult, dându-le „lecţii” altora… Şi dacă ne uităm puţin prin programul returului, COMERŢUL are şansa să termine pe primul loc, având drept de participare la jocurile de baraj.
Am trecut în revistă doar primele cinci echipe din clasament, urmând să revenim.
FOTBAL JUDEŢEAN ATENŢIE LA „COMERŢUL” BREZOAELE!
Date: