IMPLICAREA SALVEAZĂ VIEŢI!

Date:

Crucea Roşie Română implementează pe parcursul a 16 luni proiectul – IMPLICAREA SALVEAZĂ VIEŢII, cu finanţare europeană. În cadrul proiectului au loc opt seminarii regionale. Deja un semniar regional s-a desfăşurat la Târgovişte în cadrul acestui proiect.
Obiectivul general al proiectului constă în consolidarea capacităţii Societatăţii Naţionale de Cruce Roşie din România (SNCRR) de a formula şi promova o alternativă cu impact naţional, la politica publică initiaţă de Guvern în domeniul prevenirii şi intervenţiilor în situaţii de urgenţă, în concordanţă cu Strategia de Consolidare a Administraţiei Publice.
Politica alternativă se va elabora sub denumirea de „Politica de ajutor umanitar în domeniul situaţiilor de urgenţă”.
Politica de ajutor umanitar în domeniul situaţiilor de urgenţă reprezintă un manual de bune practici, de intervenţie şi sprijin cu paşi unitari şi/sau standardizaţi în care se prezintă metodologia de alarmare, raportare, intervenţie, solicitarea de sprijin naţional sau internaţional în cadrul mişcării precum şi responsabilităţi atribuite societăţii civile, comunităţii.
Pregătirea şi realizarea politicii alternative va avea la bază sesiuni de lucru pentru stabilirea măsurilor în situaţii de urgenţă, cu focus specific pe tipuri de dezastre (cutremur, inundaţii, alunecări de teren, caniculă, incendiu, căderi masive de zăpadă), activităţi de prevenire şi reducere a impactului dezastrelor, informaţiile fiind grupate şi în concordanta cu timpul manifestării acestora.
Realizarea obiectului general al proiectului respectiv dezvoltarea capacităţii de a elaborara alternativa la politica publică reprezintă promovarea unei culturi comunitare de prevenire şi intervenţie în cadrul comunităţiilor în centrul căreia să fie cetăţeanul ca „PRIMUL SALVATOR”.
Obiectivul general al proiectului se realizează prin implicarea grupului ţintă din toate regiunile ţării, în acţiuni de analiză, elaborare şi training, pe o perioadă de 16 luni.
Membrii grupului ţintă vor fi selectaţi, conform proceduriii de selecţie, şi aparţin următoarelor categorii:
– reprezentanţi ai ONG-urilor (inclusiv reprezentanţi ai structurilor asociative ale autorităţilor administraţiei publice locale);
– reprezentanţi ai partenerilor sociali;
– personal din autorităţile şi instituţiile publice (personal de conducere şi de execuţie);
Astfel în cadrul proiectului sunt vizate 400 persoane în grupul ţintă reprezentanţi ai instituţiilor (minim 80% dintre aceştia provin din regiunile mai puţin dezvoltate):
– 2 persoane din cadrul IGSU nivel central
– 50 persoane din cadrul ISU judeţean
– 50 reprezentanţi ai Inspectoratelor Şcolare Judeţene,
– 50 reprezentanţi ai Jandarmeriei,
– 50 reprezentanţi ai Poliţiei,
– 100 reprezentanţi Filialelor de Cruce Roşie,
– 50 reprezentanţi ai Salvaţi Copiii,
– 10 reprezentanţi ai Habitat for Humanity,
– 5 reprezentanţi ai Caritas
– 5 reprezentanţi ai Forumului FOND
– 28 UAT-uri şi şcoli din Regiunea Bucureşti Ilfov
Cei 400 membrii ai grupului ţintă vor participa la seminarele regionale, workshopuri, precum şi la sesiunile de instruire.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Cum sa gasesti cea mai buna solutie de transport cand vii in tara

Daca ai planificata o calatorie in tara, serviciile de...

Explozie în comuna dâmbovițeană Vișina 

Pompierii au fost solicitați să intervină în cazul unei...