Inflaţia şi creşterea economică, subiecte abordate de social-democraţii dâmboviţeni

Date:

Deputatul PSD Dâmboviţa, Oana Vlăducă a abordat la conferinţa de presă un subiect stric legat de faptul că Institutul Naţional de Statistică a confirmat oficial: inflaţia a coborât în iulie la 4,56%, faţă de o rată de 5,4% în iunie şi mai.
Cifrele nu fac politică! Cifrele arată că programul de guvernare a adus mai mulţi bani în buzunarele românilor, mai multe locuri de muncă mai bine plătite şi mai multe oportunităţi pentru românii din diaspora care vor să se întoarcă acasă. Anunţul INS vine după ce şi Banca Naţională a anunţat deflaţia din luna iulie, a revizuit în scădere, de la 3,6% la 3,5%, prognoza de inflaţie pentru finalul acestui an şi a redus estimările pentru finele lui 2019, de la 3% la 2,7%.lncă o minciună repetată obsesiv de opoziţie şi propagandă (câteodată nu mai facem deosebirea între ele), a fost demontată de realitate: Rata medie lunară a inflaţiei în primele şapte luni ale anului a fost de
0,3%.
Comparativ cu luna iunie 2018, în iulie rata a fost negativă, cu -0,5%.
Raportat la începutul anului, carne de porc, de exemplu, s-a scumpit cu 3,5%, în timp ce ouăle s-au ieftinit cu 28%.
In trimestrul al doilea din 2018, România a înregistrat cea mai mare creştere economică din Uniunea Europeană (1,4%) comparativ cu trimestrul anterior, arată un raport publicat marţi de Eurostat – Biroul de Statistică al Uniunii Europene.
De altfel, la nivelul primului semestru al anului 2018, Guvernul PSD-ALDE a realizat o creştere economică de 4,2%, comparativ cu perioada similară a anului trecut. Sunt date obiective şi verificabile, date pe care nicio minciună de-a propagandei nu le va putea schimba.
După România, ţările cu cele mai mari creşteri economice din trimestrul II 2018, faţă de trimestrul anterior au fost Slovacia şi Suedia (ambele cu 1%), Ungaria şi Polonia (ambele cu 0,9%), urmate de Bulgaria, Cipru şi Letonia (toate 0,8%).
De asemenea, Eurostat precizează că PIB-ul ajustat sezonier a crescut cu 0,4% atât în zona euro (EA19), cât şi în UE28, în cursul celui de-al doilea trimestru al anului 2018, comparativ cu trimestrul anterior. Comparativ cu acelaşi trimestru al anului precedent, PIB-ul ajustat sezonier a crescut cu 2,2%, atât în zona euro, cât şi UE28 în al doilea trimestru al anului 2018, după o creştere de 2,5% şi una de 2,4%, în trimestrul precedent.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița