Jocul cu chibriturile i-a fost fatal unui micuţ din Slobozia Moară

Date:

pDurere fără margini într-o familie din comuna dâmboviţeană Slobozia Moară. Un băieţel de cinci ani, a ars de viu după ce împreună cu fratele său mai mare a aprins în joacă, mai multe chibrituri. Micuţii erau acasă cu bunica şi s-au dus să se joace într-o anexă gospodărească unde au aprins focul. Cel mai probabil băieţelul de şapte ani, când a văzut flăcările, s-a speriat şi a fugit însă nu a spus la nimeni că fratele său mai mic a rămas în încăpere. Pompierii au fost cei care au făcut descoperirea macabră.
Flăcările Omoară Copii
Un copil pe săptămână arde în România. Poate părea şocant, dar, din păcate, acestea sunt statisticile în România ultimilor ani. O locuinţă sau o gospodărie în flăcări (precum cele 22.500 în România din 2010 încoace) înseamnă întotdeauna o mare dramă. Dar ce se întâmplă când un copil e înăuntru şi nu mai poate fi salvat? Adevărul e că rareori copiii mor din cauza focului în sine. În schimb, ei se luptă să scape, se zbat pentru viaţa lor. Dar mor încet, agonizant, asfixiindu-se cu monoxid de carbon, fum şi alte gaze toxice. Apoi, căzuţi la pământ, devin o pradă uşoară pentru flăcări. Totul pentru că părinţii, de cele mai multe ori, îi lasă singuri în casă şi încuiaţi. F.O.C. – Flăcările Omoară Copii este o campanie de educare publică a Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, cu sprijinul E-On România. La finele ei, speranţa cea mai mare este că numărul de incendii la locuinţe şi a victimelor din rândul copiilor vor fi reduse. Cele mai importante aspecte de reţinut sunt cunoaşterea cauzelor de incendiu şi a modurilor lor de prevenire, importanţa educaţiei anti-incendiu în familie şi necesitatea supravegherii copiilor.
Măsuri de protecţie a copiilor pe perioada vacanţei de vară
De asemenea, pentru că este vacanţă, părinţii trebuie să acorde o mai mare atenţie copiilor. Astfel, recomandările autorităţilor se referă la învăţarea copiilor să nu se joace cu chibriturile, brichetele sau alte surse de aprindere şi să anunţe la 112 orice situaţie care îi pune viaţa în pericol.
Pentru siguranţa copiilor:
– păstraţi chibriturile, brichetele şi alte surse de foc în locuri în care nu au acces;
– înlăturaţi orice curiozitate în legătură cu focul, explicându-le cu răbdare pericolul pe care acesta îl reprezintă pentru viaţa
lor;
– nu îi lăsaţi singuri în casă cu aragazul, mijloacele de încălzire sau aparatele electrice aflate în funcţiune.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Ce servicii oferă un detectiv particular și cum te pot ajuta?

Când vine vorba de situații delicate care necesitată discreție...

Servicii SEO: Ghid Complet pentru Creșterea Vizibilității Online

Într-o lume digitalizată, vizibilitatea pe internet este esențială pentru...

Cele mai bune saltele pentru dormitor în Moldova

Un somn odihnitor este esențial pentru sănătatea noastră fizică...

Stiluri Elegante pentru Femei – Rochii Hermosa și Pantofi Asortați

Moda modernă oferă o varietate de opțiuni pentru femeile...