LA F.C.M. TÂRGOVIŞTE A ÎNCEPUT „RECONSTRUCŢIA”

Date:

fcmPe parcursul celor peste 90 de ani de existenţă neîntreruptă, clubul târgoviştean, ajuns astăzi sub denumirea de FOTBAL CLUB MUNICIPAL TÂRGOVIŞTE, a produs sute de fotbalişti, care apoi au luat zborul spre arenele naţionale şi internaţionale.
Timpul a trecut, generaţii după generaţii au reprezentat clubul târgoviştean în toate bătăliile sale, în cele trei categorii valorice, A, B, C.
Astăzi găsim echipa sub aceeaşi denumire, în competiţia naţională din Liga a 3-a. Deoarece F.C.M.
TÂRGOVIŞTE este
deţinătoarea palmaresului, al brand-ului, al culorilor roşu-albastru de la înfiinţare până acum, patronul clubului, domnul GHIORGHI ZOTIC, continuă tradiţia, în ciuda unor greutăţi financiare evidente.
Pentru ca un club să-şi menţină activitate, este obligatorie o construcţie „piramidală”, fără de care clubul respectiv nu va avea „viaţă lungă”.
în ultimii 10 ani (să-i luăm ca reper), F.C.M. TÂRGOVIŞTE a avut un lot valoric destul de mare, începând de la copii şi juniori, până la echipele seniorilor.
Ne vedem obligaţi să reamintim cititorilor noştri fideli că F.C.M. TÂRGOVIŞTE, în această perioadă (2003-2013), a avut, în diferite competiţii oficiale, 8 echipe: F.C.M.
TÂRGOVIŞTE în Liga a 2-a, în
Liga a 3-a şi Liga a 4-a. La aceste echipe se adaugă cele de juniori A, B, A1, C, D, E, toate în această perioadă finanţate de domnul ZOTIC
GHIORGHI.
Din cauza unor dificultăţi, independente de voinţa noastră, a crizei economice ce a cuprins toate domeniile, şi fotbalul a avut de suferit.
După cum ştiţi, baza unui club sunt centrele de copii şi juniori, de unde trebuie să vină „schimbul de mâine”.
F.C.M. TÂRGOVIŞTE,
cu 4 ani în urmă, era înscrisă în
CAMPIONATUL NAŢIONAL
JUNIORI A şi B (antrenor ION PITARU).
A venit însă o „cerere”
de la C.S.M. TÂRGOVIŞTE
pentru a-i transfera peste peste 30 de jucători, necesari noului club pentru a participa la C.N. în acest context, F.C.M. TÂRGOVIŞTE a fost nevoită să-şi retragă echipele de juniori A şi B din competiţia naţională (din lipsă de efectiv).
Am fost de bună credinţă, am ajutat clubul nou înfiinţat, care, normal, nu avea de unde să aibă juniori la niciun an de la înfiinţare (C.S.M.).
Ce a urmat, cu toţii ştim, C.S.M. a retrogradat în Liga a 4-a, a cedat acest loc lui C.S. RĂCARI, şi astfel toţi juniorii împrumutaţi lui C.S.M. TÂRGOVIŞTE au rămas fără echipă. Se pare că „marele proiect” al fotbalului dâmboviţean se va reinventa, se va reorganiza şi se vor pune bazele unui centru puternic (aşa cum a fost până atunci) de la copii şi juniori, odată ce a luat fiinţă o altă echipă, un alt club nou, numit CHINDIA TÂRGOVIŞTE.
Numai că acest mult visat şi necesar centru de copii şi juniori a luat fiinţă, însă cu jucători de la CRAIOVA, cu antrenor cu tot.
Se şterg cu buretele toate echipele cu jucători autohtoni, antrenorul de o viaţă la copii şi juniori este „tras pe dreapta”, iar oltenii pun stăpânire pe fotbalul dâmboviţean, la propriu şi la figurat.
Cei peste 30 de juniori, o generaţie ce se anunţă foarte valoroasă, participaseră la două finale naţionale de juniori, acest lucru este dat uitării, oprind doar 3-4 jucători, deoarece domnul ZAMFIR avea propriii jucători pe care şi-i adusese de la
CRAIOVA.
Dar despre acest „episod” sunt multe de spus. Jucătorii târgovişteni, abandonaţi de CHINDIA (vezi doamne, nu erau valoroşi, mai bine zis nu erau „olteni”), s-au transferat, doar câţiva, alţii s-au lăsat de fotbal, deoarece tocmai în perioada junioratului au rămas fără echipă.
Nu doresc să-i nominalizez pe toţi, deşi ar merita, dar cei care ar trebui să audă nu prea mai au „urechi pentru fotbal”. Vreau doar să reamintesc
de VLĂDUŢ PARGHEL, rămas la CHINDIA din cei 30 (născut 1995) şi de DRAGOŞ GRIGORE, acum revenit la F.C.M. TÂRGOVIŞTE, după ce
ZAMFIR nu l-a luat în lotul său „oltean” de la juniori A ai CHINDIEI (1993).
Acum V. PARGHEL
este şi rămâne la CHINDIA, fiind încă junior, încă un an, iar antrenorii sunt târgovişteni, în schimb toţi cei care s-au perindat pe la CHINDIA l-au văzut, l-au plăcut pe DRAGOŞ GRIGORE, însă cum „oltenii” decideau atunci, dar şi acum, GRIGORE nu a fost solicitat să se alăture lui CHERCHEZ, DINU, ANTON etc.
A fost preferat, de exemplu, CĂTĂLIN GAVRILĂ
(1992) (originar din GALAŢI), care nu este deloc mai valoros
decât GRIGORE DRAGOŞ
(1993) , curtat în ultimul timp de cluburi galonate. N-ar fi mai bun un GRIGORE (dâmboviţean) decât un GAVRILĂ (oltean), primul neavând nevoie de casă, masă la hotel…
Dar, după cum ştiţi, acei juniori ai noştri au fost înlocuiţi cu alţii de-ai lor şi ţinuţi la TÂRGOVIŞTE pe casă, masă şi salarii frumoase, în schimb, dacă erau reţinuţi şi pregătiţi K. KANDIL (1993), M. MĂDĂRAN (1993), A. NICOLAE (1993), V. SANDU (1993), N. VLĂDUCĂ (1993), AR. CONSTANTINOV
(1993), A. DOBRE (1993), G.
RUSU (1993), C. COSTACHE
(1993) , D. TUDOSE (1992), A. MOCANU (1993), E.
ENĂCHESCU (1994), R.
POPESCU (1994), C. STANCIU
(1994) . T. CÎRLAN (1994), T. MIHAI (1994), I. NEDELCU
(1995) , R. MIHĂILESCU
(1994), C. MĂNGUŢĂ (1994),
S. BUSUIOC (1993), I. NECU-LAIE (1994), A. MIHĂILĂ
(1992), L. NICOLAE (1992), S. POLIVANEZ (1992), M. DIA-CONESCU (1993), D. DUMI-
TRACHE (1994), jucători ce promiteau că vor fi viitorul fotbalului dâmboviţean, în mod cert dintre aceştia, dar şi mulţi alţi nenominalizaţi aici s-ar fi alcătuit astăzi adevărata echipă
CHINDIA. Când T. ZAMFIR nu
i-a permis lui ANDREI DAIA să
mănânce la cantină, fiind scos afară, deoarece nu era pe „listă”, când toţi ceilalţi erau trataţi cu indiferenţă, era normal să renunţe la fotbal sau să găsească alte echipe prin judeţ, să se facă arbitri de fotbal etc.
Astăzi nu sunt rezultatele scontate dorite, deşi s-au cheltuit extrem de mulţi bani (publici) în dreptul clubului CHINDIA, pentru că aici încă mai sunt fotbalişti care nu se dăruiesc pentru culorile clubului, care nu joacă cu gândul la performanţă, la clasament (de ce nu?), ci doar la banii pe care îi primesc la timp.
Iată una din cauzele regresului fotbalului târgoviştean de astăzi. Am avut talente, am avut un fond mare de jucători, dar nu am ştiut să gestionăm situaţia sau n-am vrut (?!).
Acum totul a devenit istorie. TÂRGOVIŞTE nu mai poate scoate în arenele naţionale un REGHECAMPF sau VOICULEŢ, deoarece nu mai există interes, nu mai sunt antrenori devotaţi, iar atunci când jucătorii au fost convocaţi pe la loturile naţionale, nu au fost susţinuţi, sprijiniţi să confirme (BOROŞ, GRIGORE,
NEGOESCU, CHERCHEZ etc).
Soluţia este una singură pentru revenirea fotbalului acolo unde îi este locul, nu întâmplător i se spune „sportul rege”.
Totul trebuie clădit de la bază, de la grupele de copii şi juniori la toate cluburile, indiferent la ce nivel evoluează.
Este foarte adevărat că se stă rău la baza materială, nu sunt terenuri de joc, nu au echipamentul necesar, într-un cuvânt nu sunt bani şi pentru fotbal (că bani pentru averile personale ale unora se găsesc destui?!).
în fotbal totul trebuie construit în „sistem piramidal”.
F.C.M. TÂRGOVIŞTE a
avut acest „sistem” când evolua cu 8 echipe în toate competiţiile. Acum se reconstituie acelaşi traseu, al construirii unui club cu propriile grupe de copii şi juniori. Nu mă refer la echipele de juniori C şi D, unde mai sunt câteva probleme ce vor fi rezolvate cât de curând.
Prima treaptă în fotbal o constituie grupele de copii şi juniori E. în acest sens, F.C.M. TÂRGOVIŞTE are deja în campionat două grupe, două echipe de juniori E.
Motivul formării acestor echipe aparţine lui ALEXANDRU FILIP şi SORIN ILIE, doi antrenori tineri, de perspectivă, care vor avea un cuvânt de spus în viitorul fotbalului dâmboviţean, evident sprijiniţi, ajutaţi de patronul clubului, domnul GHIORGHI ZOTIC. în mod cert, veţi auzi peste timp de micuţii fotbalişti de astăzi că vor confirma pe stadioanele naţionale, precum
IONUŢ MARIAN, GABRIEL PLAVIE, ANDREI BRICEAG, CODRUŢ ZEGHERU, MICHAEL AVRAM, DĂNUŢ CATRINA, ANDREI ZECHERU, ANTONIO TĂNASE, ALIN
PRISĂCEANU, ANDY MIHAI,
DAMIAN MERDESCU, ROBERT COCORAŞ, EDUARD BALINT, fiind doar o
parte din jucătorii E ai clubului
F.C.M. TÂRGOVIŞTE.
Dar despre aceşti minunaţi copii dornici de sport, de fotbal, vom mai scrie în curând, despre acei antrenori care stau zi lumină pe terenul de joc să-i pregătească…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

ECHIPA ETAPEI NU E PENTRU VOLEIBALISTELE DE LA CSM TÂRGOVIȘTE

Volei Alba Blaj a câștigat duelul pentru primul loc...

Idei interesante pentru mânere și butoane pentru ușile de interior

Mânerele și butoanele pentru ușile de interior sunt detalii...

Târgoviște sărbătorește 1 Decembrie, Ziua Națională a României 

Târgoviște se pregătește să celebreze cu mândrie Ziua Națională...

„Perspective florale” la Biblioteca Județeană Dâmbovița

Biblioteca Județeană „Ion Heliade Rădulescu” Dâmbovița invită publicul să...
error: Conținutul este protejat!!