La Șotânga, cele trei școli și cele trei grădinițe, pregătite să-și primească elevii

Date:

O comună din apropierea municipiului Târgoviște are școli și grădinițe care arată mai bine decât multe unități de învățământ din marile orașe ale României.
Administrația locală a făcut în ultimii ani de zile investiții importante pentru modernizarea lor, și da, astăzi, cele trei școli și cele trei grădinițe sunt de invidiat, au autorizații de funcționare atât de la ISU, cât și de la DSP, dotări ultramoderne, pregătite să-și primească preșcolarii și școlarii: este vorba despre comuna Șotânga.
Omul sfințește locul, iar primarul Constantin Stroe sfințește Șotânga, un om care a reușit să schimbe o comunitate în bine și să ofere nor-malitate comunității sale.
Te aștepți ca primarul localității să fie ori un fost cadru didactic care a pus un pariu cu viitorul că se pot face investiții în educație și la sate, ori un om de afaceri cu mulți bani.

Constantin Stroe este doar omul potrivit la locul potrivit.
Pentru că nu am crezut întru totul puținele vorbe ale primarului, am mers la fața locului, în fiecare unitate de învățământ. Cu bucurie, emoție, entuziasm… putem spune că de ieri, la Șotânga se putea începe școala, în condiții excelente, asta datorându-se administrației locale, condusă de primarul Constantin Stroe și conducerii unităților școlare, care au făcut echipă bună și au acordat o atenție deosebită pregătirii noului an școlar.

O școală de ultimă generație, Școala
Gimnazială „Prof. Ilie Popescu”, Șotânga, pentru cei peste 200 de elevi și cele 40 de cadre didactice
Școala Gimnazială „Prof. Ilie Popescu”, Șotânga a fost reabilitată și modernizată la standarde europene printr-un proiect finanțat de Ministerul Dezvoltării Regionale prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL), etapa II.
O investiție în valoare de aproximativ 60 de miliarde lei, contribuția administrației fiind de aproximativ 20 de miliarde lei, cu săli de clasă dotate cu mobilier de ultimă generație, aparatură audio-video, laboratoare de fizică, de biologie-chimie cu dotări ultramoderne, cabinet de informatică cu 25 de calculatoare

conectate la internet, sistem de proiecție ultramodern, sală multimedia cu tablă școlară interactivă și bibliotecă, grupuri sanitare moderne, cabinete și sală de ședințe, încălzire centrală, sistem de supraveghere ultramodern.
Să nu mai vorbim despre curtea exterioară a unității școlare, care sa schimbat radical prin procesul de modernizare, cu spații verzi, băncuțe, fântâne arteziene și, nu în ultimul rând, un teren de sport ultramodern.
A doua oprire a fost la Grădinița nr. 1, Șotânga, unde sălile de grupe sunt dotate la cele mai înalte standarde. Într-o astfel de unitate școlară, copilul devine parte dintr-o poveste plină de distracție, într-o atmosferă desprinsă din basme. Gradinița are și o superbă curte, care este amenajată cu multă atenție, cu toate jocurile preferate ale micuților.
Condiții deosebite sunt și la Școala Gimnazială „Teiul Doamnei”, Teiș, dar și la Grădinița Teiș.
Școala nr. 2, Șotânga, o altă unitate școlară cochetă și cu condiții excelente care își așteaptă elevii.
Unitatea școlară a fost reabilitată și modernizată pe POR și beneficiază de dotări la standarde europene. Să nu mai vorbim despre Grădinița nr. 2, Șotânga, o lume de poveste pentru prichindei, realizată din fonduri provenite prin Planul Național de Dezvoltare Locală, OG 28. În curtea grădiniței a fost amenajat și un loc de joacă.
Edilul Constantin Stroe știe foarte clar că școala nu poate exista fără interacțiunea directă dascăl – elev, și astfel a avut și un mesaj atât pentru cadrele didactice, cât și pentru părinți și elevi, sperând din tot sufletul că, în curând, școala și viața să revină la normalitate, însă acest lucru depinde doar de fiecare, repectând cu strictețe toate recomandările și măsurile de prevenire a răspândirii COVID-19.
Așadar, în comuna Șotânga, toate școlile și grădinițele arată ca noi, pregătite să își primească elevii începând de astăzi, 13 septembrie, când începe noul an școlar.
După acest periplu gazetăresc din comuna Șotânga, suntem mai încrezători că educația are încă șanse reale de a renaște și la sate, și cu sentimentul că am mai învățat o lecție frumoasă, despre dorința și puterea de a face.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Valea Doftanei: Cazare & Restaurante | Ghid Complet 2025

Descoperă Valea Doftanei! Află totul despre cazare, restaurante și...

Piese Iveco: Cum alegi piesa corectă pentru automobilul tău Iveco

Când utilizezi un vehicul Iveco ai responsabilitatea de a-l...

Intervenție rapidă a pompierilor în comuna Malu cu Flori unde flăcările au cuprins o casă 

Pompierii din județul Dâmbovița au fost solicitați să intervină...

Accident rutier produs în satul Udrești, comuna Ulmi

 Polițiștii din cadrul Biroului Rutier au fost informați despre...