Lansarea Concursului naţional de desen „Supereroii lui Picurici”

Date:

Ministerul Apelor şi Padurilor, în parteneriat cu Ministerul Educaţiei Naţionale, a lansat luni, 7 octombrie 2019, Concursul naţional de desen „Supereroii lui Picurici”. Competiţia este deschisa tuturor elevilor din învaţamântul primar şi gimnazial. Vor fi premiate cele mai bune 10 desene realizate de copii, pe temele propuse de organizatori, cât şi cele mai active 10 şcoli gimnaziale în efortul de educare a celor mici în direcţia protejarii apelor.
Concursul naţional de desen se deruleaza în intervalul 7 octombrie 2019 – 31 mai 2020 şi include etape succesive de selecţie a participanţilor, pe doua categorii de vârsta:
6-9 ani: elevi ai claselor pregatitoare şi ai claselor I-III
10-13 ani: elevi ai claselor IV-VI Prima etapa se adreseaza şcolilor gimnaziale, înscrierea acestora fiind deschisa în intervalul 7 octombrie – 8 noiembrie 2019, în limita a maximum 200 de şcoli, dupa principiul primului înscris.
Derularea concursului include mai multe faze de selecţie a celor mai talentaţi copii, publicul fiind invitat de fiecare data sa voteze lucrarile preferate, afişate în Galeria disponibila pe apanoas-tra.ro/concurs-Supereroii-lui-Picurici.
Fiecare din şcolile înscrise în concurs va desemna câte trei participanţi pentru fiecare categorie de concurs. Faza locala va reuni 1.200 de lucrari realizate de tot atâţia elevi selecţionaţi de profesorii coordonatori. Dintre aceştia, pentru participarea în faza finala, vor fi aleşi 40 de copii la nivel naţional, câte 20 pentru fiecare categorie de vârsta. Aceştia se vor întrece în creativitate, dar şi claritate în exprimarea artistica a unei teme relevante pentru protecţia apelor, în cadrul probei finale a concursului programata pentru 30 mai 2020, la Bucureşti.
Cei 10 elevi câştigatori (câte cinci pentru fiecare categorie), cât şi cele 10 cele mai active şcoli, vor fi premiate în cadrul festivitaţii programate în data de 31 mai 2020. Premiile acordate elevilor constau în laptopuri, tablete, biciclete, participarea în tabere de vara din România, materiale pentru camping. Fiecare din cele 10 cele mai active şcoli va fi premiata cu un set de echipamente educative IT, constând în laptop, imprimanta, video-proiector şi ecran de proiecţie.
Detalii privind derularea competiţiei şi regulamentul concursului sunt disponibile aici.
Iniţiativa face parte din campania naţionala de conştientizare „APA NOASTRă”, lansata la începutul anului 2019 de Ministerul Apelor şi Padurilor, în cadrul proiectului „Controlul Integrat al Poluarii cu Nutrienţi/CIPN”. Componenta educaţională reprezintă o preocupare importantă a campaniei, aceasta incluzând diverse activităţi atractive dedicate copiilor, care se vor derula până la finalul anului 2021.
Proiectul „Controlul Integrat al Poluării cu Nutrienţi” este parte a demersurilor Guvernului României de asigurare a implementării Directivei Nitraţi, prin care se urmăreşte reducerea poluării cu nutrienţi din surse agricole. Managementul gunoiului de grajd la nivel de comună este o preocupare principală a Proiectului, având în vedere că, la ora actuală, în România sunt peste 3 milioane de ferme mici, de subzistenţă, care nu au capacitatea de a implementa individual măsurile necesare prevenirii poluării solului şi a apei freatice. Proiectul CIPN este în a doua fază, cea de finanţare adiţională. Proiectul iniţial a demarat în 2008 şi s-a încheiat în 2017 şi a finanţat un număr de 86 de platforme de management de gunoi de grajd. Finanţarea adiţională a proiectului a fost alocată pentru cinci ani, până în martie 2022. În această fază a proiectului vor fi finanţate peste 90 de comunităţi locale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

După „gerul Bobotezei”, la Târgoviște au înflorit ghioceii!

Pentru al doilea an consecutiv, la Târgoviște primii ghiocei...

ITM Dâmbovița: Negocierea colectivă este obligatorie la nivelul unităților care au cel puțin 10 angajați

Pe parcursul trimestrului IV al anului 2024, Inspectoratul Teritorial...

Anvelopele de iarnă, siguranța pe drum în sezonul eece

În contextul condițiilor meteorologice din sezonul rece, Registrul Auto...