Intervalul 15 martie-15 aprile este, ca în fiecare an, o perioadă cu „foc continuu” la Direcţia Silvică Dâmboviţa, unitate de elită a Regiei Naţionale a Pădurilor ROMSILVA. Sunt executate lucrările de împădurire pe suprafeţele riguros planificate şi, aspect mai mult decât îmbucurător, silvicultorii dâmboviţeni au făcut toate demersurile pentru a coopta tinerii- elevi de gimnaziu sau liceeni, în efortul de regenerare a pădurilor, de a lăsa o moştenire durabilă generaţiilor viitoare.
Ne-am convins de acest lucru în urma vizitei în teren în Pădurea Neagra, pe raza Ocolului Silvic Bucşani, unde, alături de silvicultori, elevi de la Liceul Nicolae Corănescu au ajutat la împădurirea unei suprafeţe de două hectare de teren, proprietate de stat, cu puieţi de stejar pedunculat şi frasin.
„Luna Pădurii, desfăşurată între 15 martie şi 15 aprilie, este cea mai importantă perioadă din viaţa silvicultorilor, este intervalul în care reîntinerim pădurea. În această activitate folosim puieţi obţinuţi la Pepiniera Centrală de la Găeşti sau pepinierele cantonale. Tot anul acesta, în perioada de repaos vegetativ, Direcţia Silvică Dâmboviţa este preocupată de pregătirea terenului, aproximativ zece hectare, pentru împăduririle pe care le vom executa în toamnă.”-a precizat directorul Direcţiei Silvice Dâmboviţa, dr. Ing. Costel Preda. Asemenea acţiuni sunt planificate pe raza tuturor ocoalelor silvice din judeţ, fiind cooptaţi elevi de la scolile gimnaziale din Ulieşti, Teleşti-Ludeşti, Runcu, Produleşti şi Radu cel Mare-Găeşti şi de la liceele Ienăchiţă Văcărescu-Târgovişte, IL Caragiale Moreni, Liceul Tehnologic Pucioasa-clasa cu profil silvicultură şi Liceul Tehnologic Tărtăşeşti.
Luna plantării arborilor- o acţiune tratată cu maximă seriozitate la Direcţia Silvică Dâmboviţa
Date: