Marşul Tricolorului, ceremonial religios şi militar şi plantarea unui platan în memoria sublocotenentului Barbu Petre Marian

Date:

Pentru a face gesturi mari, eroice, chiar supreme, nu trebuie să te naşti într-o familie sau localitate mare, bogată şi puternică. Sublocotenentul Barbu Petre Marian, a demonstrat acest lucru în urmă cu 29 de ani, când şi-a dat viaţa în 1989 alături de cei mai curajoşi români pentru libertatea şi democraţia pe care le considerăm azi lucruri comune.
Barbu Petre Marian s-a născut la Ghimpaţi, oraşul Răcari, la 29.06.1969, într-o familie de ţărani. Tatăl Niculae şi mama lulia au crescut o familie formată din doi băieţi şi două fete. În 1988 s-a încorporat la unitatea militară din Boteni, paraşutist. În timpul revoluţiei din 1989, a fost chemat la unitate militară din Boteni, de unde a fost trimis la TVR, în misiune de luptă, însă eroul martir a căzut pentru libertate, adevăr şi dreptate. Ghimpăţenii îşi plâng eroul martir, sublocotenentul Barbu Petre Marian, fost paraşutist în Armata Română la Boteni. Primăria şi Consiliul Local Răcari, ghimpăţenii şi mulţi invitaţi de seamă, au adus şi anul acesta un pios omagiu eroului martir, sublocotenentul Barbu Petre Marian.
Ceremonialul de omagiere a eroului Barbu Petre Marian, anul acesta a început cu Marşul Tricol-orului-în premieră la Ghimpaţi. Cu mic, cu mare, toţi ghimpăţenii dar şi autorităţilr din Răcari precum şi invitaţi de seamă precum camarazi de armă ai lui Barbu Petre Marian, generalul de brigadă (r.) Marius Dumitru Crăciun şi prof. univ. dr. Iordan Ghe-orghe Bărbulescu au pornit cu tricolorul pe ritmuri de fanfară de la Biserica din Ghimpaţi până la Monumentul eroilor ghimpăţeni.
În acordurile fanfarei a fost intonat imnul şi s-a deschis oficial ceremonialul. Un sobor de preoţi a oficiat o slujbă de pomenire a eroului martir, sublocotenentul Barbu Petre Marian.Au fost depuse coroane de flori la Monumentul eroilor ghimpăţeni. Nu au lipsit alocuţiunile din partea primarului Marius Caraveţeanu, generalului de brigadă (r.) Marius Dumitru Crăciun şi nu în ultimul rând prof. univ. dr. Iordan Gheorghe Bărbulescu. Nu au lipsit momentele emoţionate, recital de poezie de către un adolescent ghimpăţean precum şi un concert de colinde pregătit de preotul Nicolae Mihail – Parohia Ghimpaţi.
Frigul şi vântul tăios nu i-a dat înapoi pe ghimpăţeni şi au purtat tricolorul b de 100 de metri prin tot satul Ghimpaţi.
Momentul special a fost plantarea unui platan în memoria sublocotenentului Barbu Petre Marian în Cartierul Tinerilor din Ghimpaţi.
O nouă filă s-a scris în istoria oraşului Răcari, satul Ghimpaţi, lucru confirmat şi de primarul Marius Car-aveteanu.
Începând cu 22 decembrie 2018, generalul de brigadă (r.) Marius Dumitru Crăciun a devint cetăţean al Ghimpaţiului şi asta pentru că a intrat în posesia unui teren în Cartierul Tinerilor din Ghimpaţi unde îşi va construi o casă şi va locui.
Într-o notă de sărbătoare solemnă, generalul de brigadă (r.) Marius Dumitru Crăciun şi-a arborat drapelul pe noul teren care il deţine în Ghimpaţi.
La un foc de tabără, cu toţi au socializat şi au împărtăţit gânduri şi emoţii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Cele mai bune saltele pentru dormitor în Moldova

Un somn odihnitor este esențial pentru sănătatea noastră fizică...

Stiluri Elegante pentru Femei – Rochii Hermosa și Pantofi Asortați

Moda modernă oferă o varietate de opțiuni pentru femeile...

Recomandările Salvamont Dâmbovița pentru turiștii din Munții Bucegi

Salvamont Dâmbovița atrage atenția tuturor celor care doresc să...

Controale  în unitățile de turism din Dâmbovița,  19 sancțiuni aplicate 

Controale de prevenire în unitățile de turism din Dâmbovița.Pentru...