Dr. Jean Popescu, reales pentru a șaptea oară președinte al Colegiului Medicilor Dâmbovița, nu a ascuns faptul că are mai multe nemulțumiri vizavi de ceea ce se întâmplă în sistemul medical din România. La acest capitol, pe primul loc pune criza de cadre medicale superioare care se resimte în mai toate structurile sanitare, pornind de la componenta medici de familie și până la specialiștii din clinici și spitale.
Astfel, la nivelul județului, pentru a fi acoperit cât de cât necesarul de medici, Colegiul a aprobat ca 101 de medici să poată profesa până la vârsta de peste 70 de ani. Decizia a survenit pe fondul unei Hotărâri de Guvern prin care s-a permis practicarea profesiunii de către medicii pensionari peste limita vârstei de 67 de ani.
A precizat dr. Jean Popescu faptul că Universitățile cu profil medical scot anual aproximativ 10.000 de medici dar necesarul de specialiști în sănătate nu este acoperit pe fondul plecărilor în străinătate. În Dâmbovița, cel mai mare deficit este la medicina de familie unde procentul medicilor trecuți de 60 de ani este de peste 43% și nu este acoperit în totalitate teritoriul.
„Situația este complicată. Cu toate că au fost mărite salariile, nu vor să mai stea, fiindcă îi înjură toată lumea. Nu mai vor să stea, fiindcă toți se pricep la medicină și își dau cu părerea. Nu mai vor să stea pentru că, la noi, nu sunt oferite totuși condițiile de lucru pe care le primesc în Occident”, ne-a precizat medicul Jean Popescu.