Metoda de înşelăciune PREMIUL loveşte şi cetăţenii din Dâmboviţa

Date:

inselaciunePoliţiştii târgovişteni au fost sesizaţi de o femeie de 66 de ani, din localitate, că a fost înşelată de o persoană necunoscută cu 12.000 de lei. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că partea vătămată ar fi fost contactată telefonic de un bărbat care s-a recomandat a fi un notar public din localitate. Bărbatul i-ar fi comunicat părţii vătămate că, în urma unei tombole organizate de o companie de telefonie mobilă, a câştigat 23.000 de euro şi pentru a intra în posesia premiului, trebuie să achite 12.000 de lei reprezentând contravaloarea unor taxe. Fără a verifica informaţiile primite, cea în cauză a transferat banii solicitaţi într-un cont, ulterior realizând că a fost înşelată. La data de 06 octombrie a.c., aceasta a fost apelată de un bărbat, „acelaşi notar public” care i-a comunicat că trebuie să efectueze un alt transfer bancar pentru a recupera prejudiciul cauzat cu patru zile în urmă.
Pe durata conversaţiei telefonice, a intervenit şi un alt bărbat, care, atribuindu-şi în fals calitatea de poliţişt, i-ar fi solicitat părţii vătămate să depună din nou 12.000 de lei, banii fiind necesari pentru realizarea unui „flagrant”, în scopul prinderii autorilor care au indus-o în eroare în ziua de 02 octombrie a.c. Partea vătămată a transferat din nou suma de bani şi a mers la biroul presupusului notar public, realizând că a fost înşelată. Poliţiştii efectuează cercetări pentru identificarea autorilor, precum şi pentru recuperarea prejudiciului.
Pentru a nu deveni victime ale acestor infracţiuni, poliţiştii le recomandă cetăţenilor să manifeste prudenţă şi să nu dea curs respectivelor solicitări, în ciuda reacţiei emoţionale de moment.
Simpla utilizare a unui furnizor de servicii (de telefonie sau televiziune) nu presupune înscrierea automată la un concurs, fără consimţământul abonatului obţinut în prealabil. Este cât se poate de clar că, dacă nu v-aţi înscris la un concurs, în nici un caz nu puteţi fi desemnat câştigător.
Nu achitaţi niciodată în avans sume de bani pentru ridicarea unor premii. Plata impozitelor sau a altor taxe se realizează numai după încasarea premiilor. Activitatea poliţiei constituie un serviciu public specializat şi se realizează în interesul persoanei, al comunităţii, exclusiv pe baza şi în executarea legii. Niciodată poliţiştii nu vă vor solicita sume de bani pentru a desfăşura activităţile specifice.
Anunţaţi Poliţia la numărul de urgenţă 112, pentru a vă acorda sprijin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Ce servicii oferă un detectiv particular și cum te pot ajuta?

Când vine vorba de situații delicate care necesitată discreție...

Servicii SEO: Ghid Complet pentru Creșterea Vizibilității Online

Într-o lume digitalizată, vizibilitatea pe internet este esențială pentru...

Cele mai bune saltele pentru dormitor în Moldova

Un somn odihnitor este esențial pentru sănătatea noastră fizică...

Stiluri Elegante pentru Femei – Rochii Hermosa și Pantofi Asortați

Moda modernă oferă o varietate de opțiuni pentru femeile...