Joi, 21 iunie 2018, la primele ore ale dimineţii, Ministrul Apărării, Mihai Fifor a sosit în judeţul Dâmboviţa. A avut o scurtă întâlnire cu oficialităţile judeţului la Prefectura Dâmboviţa, după care şi-a început vizita de lucru. Prima oprire a fost la Centrul 185 Mentenanţă „Radu cel Mare”, unde le-au fost prezentate depozitele şi infrastructura unităţii, precum şi o sinteză a misiunilor efectuate.
Ministrul Apărării, Mihai Fifor, a declarat că Centrul 185 mentenanţă „Radu cel Mare” va deveni un centru pilot la nivel naţional şi va beneficia de investiţii importante.
„Suntem la unul dintre centrele de mentenanţă ale Ministerului Apărării Naţionale, este un centru care va deveni un centru pilot pentru ce va însemna mentenanţa pentru echipamentele militare din dotarea armatei, intenţionăm ca acest centru să fie dezvoltat în perioada următoare prin investiţii foarte serioase în partea de infrastructură, dar şi în ceea ce priveşte angajarea de personal, în ceea ce priveşte dotarea cu echipamente adecvate pentru tehnica militară de ultimă generaţie, pentru că ne dorim ca centrul de mentenanţă de la Târgovişte, repet, să fie un centru etalon pentru partea aceasta de mentenanţă a echipamentelor militare”, a declarat Mihai Fifor. El a explicat şi de ce a ales ca la Târgovişte să fie dezvoltat un astfel de centru de mentenanţă.
„Nu întâmplător am ales acest centru, nu întâmplător am ales Târgovişte, suntem într-un judeţ care poate este un judeţ etalon pentru ceea ce înseamnă industria naţională de apărare cu unităţi de profil care, zic eu, se mişcă foarte bine, poate unele dintre cele mai interesante din industria naţională de apărare pe care le-am vizitat cu domnul ministru Ţuţuianu în urmă cu luni bune şi pe care intenţionăm să le sprijinim prin comenzile pe care le adresăm. Mă gândesc, de pildă, la Dragomireşti, acolo unde se intenţionează ca în viitor, prin dezvoltarea unei noi Imn de producţie, să putem produce muniţie de 30 mm de care Armata Română are mare nevoie în perioada următoare”, a mai spus Fifor.
Ministrul Apărării Naţionale, Minai Fifor a mers şi la Mănăstirea Dealu, unde va fi realizat un centru de recuperare a militarilor răniţi în teatrele de operaţii.
Veteranii şi militarii răniţi în teatrele de operaţii din Afganistan şi Irak au pus bazele singurului centru medical de tratament şi recuperare pentru militari din România şi din estul Europei. Centrul, format din două pavilioane, se află lângă la Mănăstirea Dealu, din comuna dâmboviţeană Aninoasa, şi are o suprafaţă de 102.000 mp^. în faza finală, va putea găzdui 434 de militari şi pe familiile acestora. Primul spital din România dedicat militarilor români răniţi pe fronturile din afara ţării este în plină construcţie în comuna Aninoasa, lângă Târgovişte. Centrul pentru refacerea, recuperarea şi raabilitarea militarilor va funcţiona lângă Mănăstirea Dealu, acolo unde a funcţionat, în trecut, un spital pentru bolnavii de TBC.
Centrul, format din două clădiri (pavilioane) se află lângă la Mănăstirea Dealu, din comuna Aninoasa, şi are o suprafaţă de 102.000 mp2. Clădirile Spitalului Mănăstirea Dealu au fost ridicate în 1912, când acolo a funcţionat Liceul Militar „Nicolae Filipescu”, unde a învăţat şi regele Mihai. Spitalul va cuprinde zeci de mini apartamente, în care militarii vor fi trataţi alături de familie, spaţii de tratament, cazare, recreere, locuri de joacă pentru copii, alte facilităţi pentru tratament şi odihnă. Practic, Centrul va dispune de nişte apartamente mai mici. Sunt luaţi în vizor atât văduvele, cât şi copiii orfani.
Ministrul Apărării, Mihai Fifor a fost în vizită de lucru în judeţul Dâmboviţa
Date: