Noutăţi la subvenţii şi facilităţi acordate angajatorilor

Date:

locuri de muncaIn continuarea campaniei de informare „Mai informat, mai multe şanse!”, derulată de ANOFM în cadrul proiectului FII INFORMAT!, este bine de ştiut câte ceva despre „Subvenţii şi facilităţi oferite angajatorilor”, cu modificările şi completările aduse de Legea nr. 250/2013, pentru modificarea şi completarea Legii nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă şi pentru modificarea Legii nr. 116/2002 privind prevenirea şi combaterea mar-ginalizării sociale, publicată în Monitorul Oficial nr. 457 din 24 07.2013 .
„Angajatorii pot beneficia de stimultente financiare în situaţia în care angajează în muncă: absolvenţi, şomeri peste 45 de ani sau şomeri părinţi, unici susţinători ai familiilor monoparentale, şomeri care în termen de 3 ani de la data angajării îndeplinesc condiţiie legale de pensionare, (din 22.10.2013 vor beneficia de facilitate angajatorii care angajează şomeri care în termen de 5 ani de la data angajării îndeplinesc condiţiile legale de pensionare), elevi şi studenţi pe perioada vacanţelor, ucenici, persoane cu handicap, tineri cu risc de mar-ginalizare social.
Prevederi noi ce vor intra în vigoare în termen de 90 de zile de la data publicării Legii nr. 250/2013, se referă şi la promovarea participării pe piaţa muncii a tinerilor cu risc de mar-ginalizare socială, ce se realizează de către Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă, respectiv de agenţiile teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă, prin: acompaniament social personalizat în baza unui contract de solidaritate, activităţi de informare şi promovare a intereselor tinerilor cu risc de marginalizare socială în rândul angajatorilor, subvenţionarea locului de muncă.
Astfel, contractul de solidaritate prevăzut se încheie între agenţia pentru ocuparea forţei de muncă teritorială şi tânăr pe o durată de până la 3 ani, dar nu mai puţin de un an, în condiţiile în care, la data încheierii contractului de solidaritate, tânărul nu a împlinit vârsta de 26 de ani.
Angajatorii care încadrează tineri cu risc de mar-ginalizare socială şi care beneficiază de acompaniament social personalizat în baza unui contract de solidaritate, denumiţi angajtori de inserţie, beneficiază, lunar, conform prevederilor legale, pentru fiecare persoană din această categorie, din bugetul asigurărilor pentru şomaj, de o sumă egală cu salariul de bază stabilit la data angajării tinerilor, dar nu mai mult de două ori valoarea indicatorului social de referinţă, în vigoare la data încadrării în muncă, până la expirarea contractului de solidaritate”, a precizat Constanţa Anghel, director AJOFM Dâmboviţa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Ce servicii oferă un detectiv particular și cum te pot ajuta?

Când vine vorba de situații delicate care necesitată discreție...

Servicii SEO: Ghid Complet pentru Creșterea Vizibilității Online

Într-o lume digitalizată, vizibilitatea pe internet este esențială pentru...

Cele mai bune saltele pentru dormitor în Moldova

Un somn odihnitor este esențial pentru sănătatea noastră fizică...

Stiluri Elegante pentru Femei – Rochii Hermosa și Pantofi Asortați

Moda modernă oferă o varietate de opțiuni pentru femeile...