Staţi liniştiţi. Parlamentarii, deşi mai au de aşteptat până se văd posesori de pensii nesimţite, eufemistic numite speciale, nu le vor pierde. Mai au de aşteptat din cauza avizului pe care Guvenul trebuia să le dea normelor de aplicare pentru legea prin care se acordă aceste pensii. Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a anunţat săptămâna trecută că normele de aplicare pentru legea privind acordarea indemnizaţiilor speciale parlamentarilor care au împlinit vârsta de pensionare au fost trimise Ministerului Muncii şi Ministerului de Finanţe pentru un aviz.
Adevărul este că parlamentarii au în primul rând grije de ei şi după aceia de populaţia care a votat cum a dus-o mintea. Deci, Biroul Permanent la Camerei Deputaţilor a avut pe ordinea de zi proiectul care cuprinde normele de aplicare pentru pensiile speciale.
Dar ce cuprind celebrele norme? Cum se acordă pensiile speciale? Păi, potrivit proiectului referitor la normele de aplicare ale legii privind pensiile parlamentarilor, pentru a-şi întocmi dosarul, beneficiarul trebuie să facă cerere de acordare a indemnizaţiei pentru limită de vârstă, să depună o copie a actului de identitate, o procură specială autentică în original, însoţită de copia actului de identitate a mandatarului şi de traducerea legalizată după caz, certificat de cazier judiciar, decizia de pensie pentru limita de vârstă şi o declaraţie pe propria răspundere.
După cum se arată în proiectul referitor la normele de aplicare, acordarea sau respingerea indemnizaţiei se stabilesc prin ordin al secretarului general al Camerei Deputaţilor sau Senatului, plata indemnizaţiei se face pe data de 15 a lunii curente pentru drepturile aferente lunii anterioare, direct beneficiarului, în numerar, prin mandat poştal sau prin virament bancar, în contul personal al beneficiarului căruia i se vor comunica prin mandat poştal toate elementele de calcul privind sumele lunare”. A propos, conform proiectului, plata indemnizaţiei se suspendă de drept în cazul în care beneficiarul obţine un nou mandat de parlamentar şi se reia când încetează acest nou mandat. Şmecheră treabă.
Reamintim că presedintele Klaus lohannis a promulgat legea care prevede pensii speciale pentru pentru parlamentari – pentru completarea Legii nr. 96/2006 privind Statutul deputaţilor şi senatorilor precum şi legea pentru modificarea art. 45 din Legea nr. 96/2006 privind Statutul deputaţilor şi senatorilor, prin care parlamentarii primesc sume forfetare pentru transport în teritoriu în locul maşinilor de serviciu, două legi pentru care lohannis solicitase reexaminarea.
Ar mai rămâne de rezolvat un aspect: de ce trebuie pensii speciale pentru nişte lichele de politicieni al căror unic merit este că au transformat România într-o colonie a Occidentului, iar pe români într-un popor de veşnici emigranţi?
O veste buna pentru electoratul fraier. Parlamentarii mai au de aşteptat până se vad cu pensii nesimţite
Date: