Parc public de agrement finalizat la Bărăceni, comuna Corbii Mari

Date:

La Primăria Corbii Mari a avut loc conferinţa de presă prilejuită de finalizarea proiectului „AMENAJARE PARC PUBLIC DE AGREMENT BăRăCENI, COMUNA CORBII MARI, JUDEŢUL DÂMBOVIŢA”, finanţat din fonduri europene nerambursabile asigurate prin programul PNDR 2014-2020, sub-Măsura 19.2, Măsura 1 – Crearea, extinderea, reabilitarea şi/sau modernizarea, inclusiv dotarea infrastructurii şi serviciilor publice de bază la scară mică, inclus Strategia de Dezvoltare Locală a Asociaţiei Grupul de Acţiune Locală TITU, din care face parte ca membru fondator şi Comuna Corbii Mari.
La conferinţă au participat primarul lonuţ Bănică şi viceprimarul Iulian Miu, care au oferit informaţii cu privire la investiţie şi au scos în evidenţă utilitatea obiectivului recent finalizat. Valoarea totală a proiectului, conform contractului de finanţare, a fost de 282.076,83 lei, din care 212.245,91 lei reprezintă valoarea eligibilă nerambursabilă .
Primarul lonuţ Bănică a precizat că a fost realizat obiectivul principal al proiectului, anume amenajarea unui parc public de agrement în satul Bărăceni, aparţinând comunei Corbii Mari. Parcul a fost prevăzut cu o zonă de agrement unde au fost montate bănci, arbori şi gazon natural, precum şi cu un teren de sport în suprafaţă de 989 mp acoperit cu gazon sintetic. Acesta a apreciat că este o investiţie utilă pentru toţi locuitorii şi în egală măsură menită să îi încurajeze pe tineri să facă sport, să îşi petreacă timpul liber în mod plăcut şi sănătos. Este al cincilea teren de sport modern realizat în Corbii Mari, intenţia conducerii administraţiei publice locale fiind aceea de a amenaja câte un asemenea teren în fiecare sat al acestei comune mari a judeţului, cu aproximativ 1200 de elevi şi preşcolari. Beneficiarii direcţi şi indirecţi ai proiectului sunt Comuna Corbii Mari prin Primăria şi Consiliul Local Corbii Mari şi, respectiv, cei 8316 locuitorii ai comunei, cu precădere populaţia satului Bărăceni, turişti, dar şi instituţii publice deservite, precum şcoli, grădiniţe, cămine culturale etc.
Perioada de implementare a proiectului a fost de 7 luni de la data semnării contractului de finanţare (conform cererii de finanţare), respectiv începând cu luna aprilie a anului curent şi până în luna noiembrie 2018. Nu în ultimul rând, edilul a remarcat oportunităţile asigurate prin PNDR 2014-2020 şi a scos în evidenţă despre colaborarea bună şi eficientă cu reprezentanţii AFIR.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Ambielajul pentru Kymco orizontal: Caracteristici si functionare

Scuterele și motocicletele Kymco sunt recunoscute pentru fiabilitatea și...

Atenție la cumpărăturile online: Cum să eviți capcanele și să cumpări în siguranță

Într-o eră digitală în care cumpărăturile online devin tot...

Focul nu este o jucărie pentru copii !

ISU Dâmbovița atrage atenția părinților și educatoriilor asupra pericolelor...

 Destructurarea unei rețele de eliberare a documentelor false românești

Polițiștii de frontieră din cadrul Direcției de Prevenire și...
error: Conținutul este protejat!!