Parcurile fotovoltaice „răsar” şi în judeţul Dâmboviţa

Date:

panouri fotovoltaicePână în prezent autorităţile judeţene ne înformează că s-au eliberat 21 certificate de urbanism pentru parcuri fotovoltaice în 12 localităţi dâmboviţene şi s-au emis 56 de avize tehnice pentru documentaţii urbanistice. Suprafaţa totală care ar putea fi ocupată de parcuri foto-voltaice, dacă lucrurile sunt duse până la capăt, ca investiţii, este de 942,97 hectare şi puterea instalată este de 0,8 mw/hectar. 12 localităţi dâmboviţene se vor înscrie în curând pe harta producătorilor de energie electrică din parcuri fotovoltaice.
Investiţii rentabile şi sigureCentralele fotovoltaice sunt în acest moment una dintre cele mai rentabile şi sigure investiţii. Rata brută a rentabilităţii unui astfel de „parc” poate varia între 12 la sută şi 21 la sută pe an.
Rentabilitatea centralelor fotovoltaice depinde de: venituri, costurile de realizare şi de nivelul cheltuielilor operaţionale. Veniturile provin din două surse: vânzarea efectivă de energie şi tranzacţionarea de Certificate Verzi pe bursa specializată. La Vişina şi Costeşti Vale s-au eliberat deja autorizaţii de construcţie şi parcurile fotovoltaice sunt în plin proces de realizare. Dacă lucrurile evoluează aşa cum trebuie, aproape 943 hectare de teren vor fi ocupate de parcuri fotovoltaice, spre bucuria autorităţilor locale şi judeţene care spun că fiecare investiţie de acest gen realizată înseamnă câteva zeci de locuri de muncă, unele sezoniere, altele permanente: „Sunt eliberate 21 de certificate de urbanism la momentul acesta pentru parcuri fotovoltaice la: Gura Ocniţei, Conţeşti, Ciocăneşti, Crângurile, Butimanu, Vişina, Petreşti, Ulmi, Cornăţelu, Odobeşti, Răcari, Lucieni. Unele localităţi au eliberate câte două certificate de urbanism sau chiar trei. Ca pas înainte în derularea acestor proiecte sunt patru autorizaţii de construcţie eliberate, trei sunt pe comuna Vişina şi o autorizaţie de construcţie centrală solară cu panouri foto-voltaice în comuna Cosţeşti Vale. Planuri Urbanistice Zonale eliberate până acum şi avize tehnice emise pentru documentaţii urbanistice avem la momentul acesta un număr de 56, emise de Consiliul Judeţean. Suprafaţa totală care ar putea fi ocupată de parcuri fotovoltaice, dacă lucrurile sunt duse până la capăt, ca investiţii, este de 942,97 hectare şi puterea instalată este de 0,8 mw/hectar, ceea ce înseamnă că Dâmboviţa, dacă toate aceste investiţii se fac, se va afla undeva în avangarda judeţelor care derulează investiţii pe energie regenerabilă. Să dea Dumnezeu să se pună toate în aplicare pentru că fiecare parc voltaic înseamnă oameni care lucrează acolo, pentru realizarea lor, înseamnă cel puţin 10-15 locuri de muncă permanente după finalizarea investiţiei. Am dat dispoziţie ca tot ce înseamnă zona aceasta -certificate de urbanism, autorizaţii, să se întâmple foarte rapid, să fie o prioritate pentru Direcţia din Consiliul Judeţean, pentru că nu trebuie să stea nimeni foarte mult după avize şi autorizaţii”, a declarat preşedintele CJ Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Idei interesante pentru mânere și butoane pentru ușile de interior

Mânerele și butoanele pentru ușile de interior sunt detalii...

Târgoviște sărbătorește 1 Decembrie, Ziua Națională a României 

Târgoviște se pregătește să celebreze cu mândrie Ziua Națională...

„Perspective florale” la Biblioteca Județeană Dâmbovița

Biblioteca Județeană „Ion Heliade Rădulescu” Dâmbovița invită publicul să...

CSM TÂRGOVIȘTE E ARBITRATĂ CORECT

După analizele efectuate de video-observatorii FR Baschet, Colegiul Central...
error: Conținutul este protejat!!