Pensia privată – o alternativă

Date:

pensiePensia privată facultativă ar trebui să facă parte din planificarea financiară a oricărei persoane trecute de 30 – 35 de ani, în condiţiile în care pensia oferită de stat este, de cele mai multe ori, destul de mică.
În comparaţie cu pensiile private obligatorii (Pilonul II), pentru pensia privată facultativă (Pilonul III) nu există limitări în funcţie de vârstă. Astfel, pentru a primii banii din pensia privată, trebuie să daţi bani pentru cel puţin 90 de contribuţii lunare, chiar dacă nu sunt consecutive şi să aveţi peste 60 de ani.
De asemenea, puteţi opta să depuneţi până la 15 la sută din veniturile brute lunare în fondul pensiei private facultative.
În plus, şi angajatorii au posibilitatea să ofere angajaţilor pachete de pensii private facultative, pentru care beneficiază de deduceri fiscale de 400 de euro pe an pentru fiecare angajat şi 400 euro/an pentru angajator.
Ca şi în cazul pensiilor private obligatorii, contribuabilii pot alege dintr-o multitudine de fonduri de pensii, cu grad de risc şi rentabilitate variată. Astfel, gradul de risc poate fi conservator (investiţiile cele mai sigure) echilibrat sau dinamic (investiţiile cele mai riscante, dar şi cu posibilitatea câştigului mai mare).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Ce servicii oferă un detectiv particular și cum te pot ajuta?

Când vine vorba de situații delicate care necesitată discreție...

Servicii SEO: Ghid Complet pentru Creșterea Vizibilității Online

Într-o lume digitalizată, vizibilitatea pe internet este esențială pentru...

Cele mai bune saltele pentru dormitor în Moldova

Un somn odihnitor este esențial pentru sănătatea noastră fizică...

Stiluri Elegante pentru Femei – Rochii Hermosa și Pantofi Asortați

Moda modernă oferă o varietate de opțiuni pentru femeile...