Pentru cumpărături sigure în mediul online, poliţiştii vin în sprijinul cetăţenilor cu o serie de sfaturi utile

Date:

Poliţiştii dâmboviţeni ne îndeamnă să verificăm întotdeauna magazinul online de la care cumpărăm şi să nu ne lăsăm păcăliţi de preţurile cu mult mai mici faţă de magazinele concurente. În situaţia în care v-a fost compromis cârdul, blocaţiI imediat şi cereţi înlocuirea lui.Ver-ificaţi întotdeauna magazinul online de la care cumpăraţi. Nu vă lăsaţi păcăliţi de preţurile cu mult mai mici faţă de magazinele concurente, iar dacă v-a fost compromis cârdul, blocaţi-l imediat şi cereţi înlocuirea lui.Verificaţi rating-ul vânzătorilor pe site-urile de comerţ online.Introduceţi adresa site-ului pe care intenţionaţi să efectuaţi plata şi nu daţi click pe link-uri primite pe mail. în unele situaţii, aceste link-uri vă pot direcţiona către site-uri false, care imită perfect site-urile comercianţilor.fn cazul plăţii cu cârdul, vă rugăm să vă asiguraţi că transferul informaţiilor se realizează în mod securizat.Verificaţi existenţa simbolului de tip lacăt în bara URL şi folosiţi un protocol HTTPS sau SSL atunci când navigaţi pe intemet.fnainte de a introduce datele cârdului bancar, asiguraţi-vă că site-ul este securizat: în stânga sus va apărea un lăcăţel care va indica faptul că respectivul site este securizat, iar adresa site-ului va incepe cu HTTPS.Este important să deţineţi un sistem de operare actualizat şi un antivirus, de asemenea actualizat, iar firewall-ul să fie activat. Există programe informatice care pot înregistra caracterele tastate, astfel datele cardului bancar precum şi alte date de identificare sau autentificare pot ajunge în posesia unor persoane neautorizate.
Mulţi comercianţi online vă vor solicita să stocheze informaţiile dumneavoastră de plată. Gândiţi-vă de două ori înainte să luaţi o decizie şi fiţi siguri că aţi înţeles riscurile pe care le implică.Păstraţi întotdeauna documentele referitoare la plăţile pe care le-aţi efectuat online. Acestea pot fi folosite pentru stabilirea termenilor şi condiţiilor vânzării sau pentru a face dovada că aţi plătit pentru acele bunuri.
În cazul achiziţiilor online de la alte persoane, nu trimiteţi banii în avans. Dacă este posibil, folosiţi un serviciu cu plata ramburs. Evitaţi să faceţi cumpărături pe site-uri care nu folosesc un serviciu de tip full authentification (Verified by Visa / MasterCard Secure Code).
Nu trimiteţi datele cardului prin e-mailuri necriptate. Unii comercianţi online din afara Europei pot cere să le trimieţi prin fax copii ale cardului şi paşaportului, drept garanţie. Nu daţi curs unei astfel de solicitări!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița