Poliţiştii dâmboviţeni, alături de copii şi în vacanţă!

Date:

Structura de prevenire a criminalităţii, în colaborare cu poliţiştii criminalişti, au organizat o activitate pentru prevenirea comportamentelor delincvente şi a victim-izării minorilor.
La activitate au participat copii de la Organizaţia Salvaţi Copiii, Asociaţia Provita Târgovişte 2003 şi Hera Kids Afterschool.
Elevii au urmărit curioşi tehnicile de lucru şi dotarea laboratorului criminalistic şi au ascultat sfaturile poliţiştilor de la prevenire. Activitatea s-a încheiat cu un exerciţiu de dresaj al câinelui Picaba, aflat în dotarea Serviciului Criminalistic.
După o sesiunea de fotografii cu poliţiştii şi laboratorul criminalistic, copii au vizitat Complexul Muzeal „Curtea Domnească”.
Delincvenţa juvenilă şi prevenirea vic-timizării minorilor este un segment al criminalităţii care necesită o atenţie deosebită, având în vedere faptul că tinerii pot cădea cu uşurinţă în capcana infracţionalităţii, datorită vârstei, teribilismului şi dorinţei de a gusta noul la orice pas.
Tematica prezentată la întâlnirile organizate a fost axată pe prevenirea comportamentelor antisociale, cauzele şi factorii favorizanţi în delincvenţa juvenilă (anturajul, consumul de alcool, substanţe etnob-otanice etc.), consecinţele legale şi sociale în cazul comiterii de infracţiuni de către persoane minore (răspunderea penală a minorilor, efectele comiterii de infracţiuni în plan social), diferitele situaţii de victimizare în care pot fi implicaţi minorii şi a măsurilor de prevenire pe care orice persoană le poate lua pentru a evita unele situaţii de victimizare.
Elevii de gimnaziu au fost informaţi cu privire la riscurile de victimizare ce pot apărea în mediul virtual, precum şi modalităţi de prevenire a victimizţrii lor. De asemenea, poliţiştii dâmboviţeni le-au prezentat elevilor consecinţele violenţei şcolare, precum şi modalităţile în care elevii se pot implica în activităţi de informare şi prevenire, pentru consolidarea siguranţei şcolare şi extraşcolare.
Tema privind siguranţa bunurilor s-a concretizat în prezentarea câtorva cazuri de victimizare, au fost dezbătut factorii favorizanţi şi măsurile de prevenire pe mai multe categorii de furturi, respectiv din buzunare, sala de clasă, din locuinţe, din autoturisme, furturile de telefoane mobile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

După „gerul Bobotezei”, la Târgoviște au înflorit ghioceii!

Pentru al doilea an consecutiv, la Târgoviște primii ghiocei...

ITM Dâmbovița: Negocierea colectivă este obligatorie la nivelul unităților care au cel puțin 10 angajați

Pe parcursul trimestrului IV al anului 2024, Inspectoratul Teritorial...

Anvelopele de iarnă, siguranța pe drum în sezonul eece

În contextul condițiilor meteorologice din sezonul rece, Registrul Auto...