Preșcolari, elevi și voluntari au împădurit cot la cot cu silvicultorii un hectar în Pădurea Neagra

Date:

Până pe 15 aprilie, Direcția Silvică Dâmbovița marchează , prin activități specifice  „LUNA PLANTĂRII ARBORILOR”. Este un  eveniment major pentru conservarea și exploatarea durabilă a pădurilor, care a izvorât din necesitatea menținerii integrității resurselor forestiere ale țării.  Are și un pronunțat caracter educativ în rândul populației de toate vârstele și în special în rândul tinerilor, pentru a sădi odată cu puieții forestieri și sentimentul de ocrotire și respect față de această inestimabilă bogăție a țării.

În această perioadă au loc acțiuni de împădurire la subunitățile Direcției Silvice Dâmbovița, cu participarea personalului silvic, a elevilor și altor voluntari, reprezentând diferite medii și instituții.

La nivelul Direcției Silvice Dâmbovița, o frumoasă acțiune desfășurată sub egida „Lunii Plantării Arborilor” a avut loc pe raza Ocolului Silvic Bucșani, condus de ing. Laurențiu Stroe, unde au fost plantați aproape 7000 de puieți pe un amplasament din celebra Pădure Neagra chiar de Ziua Națională a Pădurilor.

Petre Marin, directorul general al Direcției Silvice Dâmbovița:

La această acțiune, pe raza Ocolului Silvic Bucșani, participă , în calitate de invitați, Teodor Rădoi, subprefect, ing. Bujorel Bold, din partea Gărzii Forestiere, iar printre voluntari și colaboratori avem Grădinița „Rază de Soare”, elevi de la Școala nr. 2 Târgoviște, potrivit protocoalelor pe care le avem și nu în ultimul rând personalul Camerei de Comerț și Industrie Dâmbovița, în baza unui contract de colaborare. Am tot respectul pentru toți cei prezenți.

Suntem la o acțiune care marchează două evenimente importante pentru silvicultură: Luna Plantării Arborilor și Ziua Națională a Pădurilor, care, în timp, au devenit adevărate sărbători.”

A mai adăugat directorul general Petre Marin că, în Dâmbovița , suprafața de pădure administrată de Direcția Silvică este de 53478 de hectare și în jur de 16300 de hectare fond forestier proprietate privată. În județ sunt 118000 de hectare de pădure, numai 43% fiind păduri de stat.

Referitor la amplasament, pe acest teren au fost sonde. A fost preluat de la Petrom și a fost redat circuitului silvic în condiții propice de a fi plantat. Oricând există posibilitate, preluăm orice suprafață pentru a o împăduri.”

Pe locul fostelor vetre de sonde a fost pregătită o suprafață de un hectar, împădurită cu 6700 de puieți forestieri, din care 4700 puieți de stejar și 2000 de  frasin.

Adina Prodan, inginer silvic:

„Astăzi marcăm Ziua Națională a Pădurilor și Luna Plantării Arborilor, cel mai important silvic și ecologic, care are rolul de a conștientiza publicul, copiii, tinerii și factorii de decizie cu privire la importanța pădurii și protejării acesteia. Această sărbătoare datează în România din anul 1936, fiind inițiativa Marelui Silvicultor Marin Drăcea. În fapt Luna plantării Arborilor este o sărbătoare a reînvierii naturii. Plantarea de puieți este un ciclu al vieții iar 25 martie a fost decretată  Ziua Națională a Pădurilor de Parlamentul României în anul 2017.”

 A fost o acțiune reușită, pe o vreme splendidă. Remarcabile au fost entuziasmul și bucuria elevilor și colegilor mai mici de la grădiniță. O zi cu amintiri frumoase, în care a fost spartă monotonia și petrecute câteva ore în mijlocul naturii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița