Eliminaţi pe cât posibil tentaţia! Nu lăsaţi în autoturism bunuri de valoare (genţi, serviete, portofele, telefoane mobile, sisteme de navigaţie etc.), care să-i atragă pe hoţi.
Dacă aparatura electronică din dotarea autoturismului este prevăzută cu faţă detaşabilă, vă recomandăm ca aceasta să fie luată pe timpul nopţii.
Portierele autoturismului trebuie încuiate, chiar dacă lipsiţi doar câteva minute, iar actele nu trebuie lăsate în maşină. Închideţi complet toate geamurile.
Instalaţi un sistem de alarmă pe autoturism. Vă este folositor şi împotriva furtului autoturismului. Activaţi-l de fiecare dată când părăsiţi autovehiculul.
Asiguraţi-vă că portierele s-au închis chiar dacă aveţi impresia că telecomanda a activat închiderea.
De asemenea, vă recomandăm ca autovehiculele să fie parcate în locuri bine iluminate, în zone unde pot fi observate în permanenţă de către proprietari, nu în locuri dosnice sau izolate din punct de vedere al traficului.
Schimbaţi imediat sistemele de siguranţă ale autoturismului dacă aţi pierdut sau v-au fost sustrase cheile.
În staţiile de alimentare cu carburanţi, pe timpul achitării contravalorii combustibilului, acţionaţi sistemul de blocare al uşilor.
Este recomandat ca pe roţile autovehiculului să fie fixate dispozitive antifurt.
Inscripţionaţi numărul de înmatriculare al vehiculului pe obiecte uşor demontabile ( oglinzi exterioare, baterii, casetofoane). În cazul sustragerii, aceste obiecte vor fi mai greu de valorificat, deci mai puţin tentante.
Pentru eventuale reparaţii, nu vă adresaţi atelierelor neautorizate sau mecanicilor ocazionali.
Riscaţi să rămâneţi fără componente care funcţionau sau să vi se facă copii de pe chei.
Prevenirea furturilor din autoturisme
Date: