PREVENIREA, PRIMUL PAS PENTRU SIGURANŢA TA!

Date:

Hoţii nu stau niciodată degeaba. Tot timpul caută noi metode pentru a fura şi pentru a te înşela pe tine. Hoţii ar face orice altceva în afară de a-şi câştiga existenţa în mod corect. Poate acesta e şi motivul pentru care au foarte mult timp la dispoziţie, în care nu au altceva mai bun de făcut decât să se gândească la noi metode prin care pot profita de neglijenţa şoferilor. Principalele moduri de operare folosite de infractori:
– Forţarea mecanică a încuietorilor;
– Spargerea geamurilor;
– Furtul componentelor exterioare (oglinzi, ornamente, embleme, proiectoare, roţi etc.);
În ultimii ani, pe fondul progresului tehnologic, a început să se dezvolte un nou mod de operare, bazat pe dispozitive electronice care acţionează asupra sistemelor de închidere centralizată a autoturismului.
Poliţiştii desfăşoară o serie de activităţi de prevenire a furturilor din autoturisme pe raza judeţului Dâmboviţa. Acţiunile organizate de oamenii legii se înscriu în cadrul programului judeţean de prevenire a infracţiunilor contra patrimoniului, aflat în derulare la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa, pe întreaga perioadă a anului 2018, şi se adresează posesorilor de autoturisme, în vederea creşterii gradului de informare cu privire la aplicarea măsurilor de siguranţă a maşinii.
Eliminaţi pe cât posibil tentaţia! Nu lăsaţi în autoturism bunuri de valoare (genţi, serviete, portofele, telefoane mobile, Măsurile de protecţie pe care trebuie să le luăm în momentul parcării autovehiculului sunt la îndemâna noastră şi constituie elementul cheie pentru descurajarea potenţialilor infractori. Astfel, pentru a evita neplăcerile cauzate de această categorie de hoţi este bine să aveţi în vedere următoarele aspecte: – Nu lăsaţi în autoturism, la vedere, detectoare de radar, aparate GPS, telefoane mobile, genţi, sau alte bunuri de valoare. Acestea reprezintă o tentaţie pentru infractori chiar şi pe timpul zilei;În staţiile de alimentare cu carburanţi, pe timpul achitării contravalorii combustibilului, acţionaţi sistemul de închidere a uşilor; Nu lăsaţi autoturismul deschis sau cu cheile în contact, chiar dacă îl părăsiţi pentru câteva momente. Închideţi complet toate geamurile;
– Pe perioada deplasării cu autoturismul (în special persoanele de sex feminin) acţionaţi sistemul de închidere al uşilor (astfel veţi evita să fiţi deposedaţi la semafor de geanta ce se află în interiorul maşinii);
– Atunci când părăsiţi autoturismul şi acţionaţi închiderea centralizată, asiguraţi-vă că portiera s-a închis. Cu ajutorul dispozitivelor electronice, infractorii pot bloca închiderea centralizată, chiar dacă pare că telecomanda a activat-o.
– Primii care pot lua măsuri privind reducerea riscului comiterii acestor furturi sunteţi chiar dumneavoastră!Dacă totuşi se întâmplă să aveţi parte de o astfel de situaţie neplăcută, în care aţi găsit maşina spartă, primul lucru pe care îl faceţi este să sunaţi la Poliţie. Nu atingeţi autoturismul, pentru a nu distruge eventuale probe ce-i pot conduce pe poliţişti către autor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

După „gerul Bobotezei”, la Târgoviște au înflorit ghioceii!

Pentru al doilea an consecutiv, la Târgoviște primii ghiocei...

ITM Dâmbovița: Negocierea colectivă este obligatorie la nivelul unităților care au cel puțin 10 angajați

Pe parcursul trimestrului IV al anului 2024, Inspectoratul Teritorial...

Anvelopele de iarnă, siguranța pe drum în sezonul eece

În contextul condițiilor meteorologice din sezonul rece, Registrul Auto...