Procentul abandonului copiilor în maternităţile din Dâmboviţa a scăzut

Date:

DGASPC DÂMBOVIŢAUna dintre problemele cu care s-a confruntat şi pentru care s-a străduit să găsească o rezolvare conducerea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Dâmboviţa este cea legată de mutarea tinerilor din apartamentele module în case închiriate, unde să se poată autogospodări.
„În cadrul Complexului de Servicii Sociale „Floare de Colţ” Târgovişte, cei 84 beneficiari sunt repartizaţi în module de tip familal – apartamente şi case”, a declarat Cristiana Bucur, director DGASPC. Aceştia beneficiază de serviciile oferite de Centrul rezidenţial pentru copii de tip familial, Centrul rezidenţial pentru copii cu dizabilităţi de tip familial, Centrul de tranzit – tineri peste 18 ani sau Centrul Respiro.
Centrul de Primire în Regim de Urgenţă pentru Copilul Abuzat, Neglijat şi Exploatat Târgovişte a înregistrat un număr de 43 beneficiari pe parcursul anului 2012, iar Centrul maternal din cadrul Complexului de Servicii Sociale „Casa Soarelui” Târgovişte a înregistrat un număr de 25 cereri/sesizări de găzduire, din care 16 cupluri mamă/copil (16 mame/18 copii) şi 5 gravide au beneficiat de serviciile Centrului Maternal.
Specialiştii din cadrul Centrului de orientare, supraveghere şi sprijin a reintegrării copilului care a săvârşit o faptă penală şi nu răspunde penal din cadrul Complexului de Servicii Sociale Târgovişte au instrumentat 23 dosare, dintre care au fost stabilite 18 supravegheri specializate şi 5 cazuri de plasament în centru. În cadrul Centrului rezidenţial de reabilitare comportamentală au fost 28 beneficiari pe parcursul anului 2012, iar Centrul de consiliere pentru familie şi copilul care a săvârşit o faptă penală şi nu răspunde penal a avut 42 beneficiari (copii şi familiile acestora). Pentru toţi beneficiarii s-a realizat educarea în spiritul respectului faţă de lege şi faţă de valorile morale, în vederea reabilitării, reintegrării sociale, familiale şi şcolare.
Complexul de servicii sociale Găeşti a realizat ocrotirea şi educarea copiilor cu dizabilităţi aflaţi în dificultate, în cadrul Centrului de plasament pentru copilul cu dizabilităţi (27 copii), Centrul de primire în regim de urgenţă pentru copilul cu handicap sever (13 copii, iar la sfârşitul anului 5 copii beneficiază de serviciile centrului)”, a mai precizat Cristiana Bucur.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Modificarea sistemelor de iluminat la autovehicule a fost strict reglementată!  RAR a venit cu mai multe precizări!

Potrivit unui comunicat al  Registrului Auto Român (RAR),  proprietarii...

Campanie  de promovare a ofertei educaționale și a condițiilor oferite de Universitatea Valahia  Târgoviște

Universitatea „Valahia” din Târgoviște continuă trendul ascendent, cu o...

De Ziua Bibliotecarului, copiii devin  bibliotecari, o provocare inedită la Biblioteca Județeană Dâmbovița

Cu ocazia Zilei Naționale a Bibliotecarului Român, sărbătorită anual pe 23...

Autoritățile sunt în alertă din cauza instabilității atmosferice în județul Dâmbovița

În urma prognozelor meteo, autoritățile din județul Dâmbovița sunt...